RETRO RÁDIÓ

Búcsúznak a csuklós 280-as Ikarusok is, ekkor közlekedhetsz velük utoljára





Az utolsó köreiket róják a legendás 280-as Ikarusok, de lesz ma véradás és jótékonysági vásár is. Íme a nap legfontosabb információi.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.11.17.
I. kerület II. kerület IV. kerület V. kerület VII. kerület VIII. kerület IX. kerület X. kerület XI. kerület XII. kerület ez lesz ma

Utoljára utazhatunk a régi Ikarusokkal

Négy napon át, november 17. és 20. között számos vonalon búcsúznak a régi, magas padlós Ikarusok. Ezzel lezárul egy korszak, Budapesten ezután csak alacsony padlós autóbuszok közlekednek majd. A magas padlós járművek kivonása után a közlekedés jelentősen könnyebb lesz az idősek és a nehezen mozgók számára. Az ikonikus Ikarusok kedvelőinek a BKV programokkal és búcsúmenetrenddel készül.

Az Ikarus 280-asai is búcsúznak a budapestiektől Fotó: BKV Zrt.

November 17.

  • A 23E, 54, 85-85E vonalakon a szokott módon közlekednek az IK280-asok, a 23E-n az utolsó napon közlekedik majd a ráncajtós retró Ikarus 280-as is.
  • November 18.

  • A 20E vonalán 4 db, a 30-30A-230 vonalain 2 db IK280-as közlekedik, a 20E-n közlekedő Ikarusok egyike itt is a ráncajtós retró busz lesz.
  • A 220-as vonalán a délutáni csúcsidőben különlegességként forgalomba áll egy speciális festésű, 2000-es éveket idéző Ikarus 260-as autóbusz is.
  • November 19–20.

  • Szombaton a 9-es autóbusz vonalán közlekedik majd 2 db IK280 és 1 db IK435, valamint a 109-es vonalán is találkozni lehet majd egy IK260-assal.
  • Vasárnap a Széll Kálmán térről induló vonalakon lesz Ikarus járműparádé, amelynek keretében az IK405, az IK435, az IK260 és az IK280 járműtípusok is közlekednek a 16-os, a 128-129-es, a 139-es és 1a 49-es vonalakon.
  • Alacsony padlós Mercedesek váltják az Ikarusokat

    A most nyugdíjba küldött Ikarus buszok helyett október közepén forgalomba álltak az új alacsony padlós Mercedes buszok. A 135 modern járműből 35-öt megvett a BKV, 100-at pedig bérelnek.

    8 helyszínen lesz ingyenes koncert

    November 17-én 17–24 óráig a főváros 8 helyszínén rendezik meg a Zene éjszakája ingyenes rendezvényt. A Budapesti Fesztiválzenekar művészei előadnak klasszikusokat Mozarttól Csajkovszkijig, modern műveket is Gershwintől John Lennonig, az egyik minikoncerten pedig kelta népzenét is játszanak.

    Helyszínek:

    ISON kulturális központ (VII., Hársfa u. 25.), Három Holló (V., Piarista köz 1.), Magvető Café (VII., Dohány u.), Lumen Kávézó (VIII., Horánszky utca 5.), Szatyor Bár és Galéria (XI., Bartók Béla út 36.), Béla Bár ( XI., Bartók Béla út 23.), Moha Kávézó (XI. Bartók Béla út 11.), Kelet Kávézó és Galéria (XI., Bartók Béla út 29.).

    Budapesten több helyszínen is hallgathatunk klasszikusokat Fotó: Facebook

    Jótékonysági vásár Budán

    Csütörtökön 10–16 óra között jótékonysági ruhavásárt tart a Magyar Vöröskereszt a Széll Kálmán téren. A vásárlásunkkal a szervezet humanitárius munkáját segíthetjük.

    Véradás IV. kerületben

    November 17-én 12–18 óra között az Újpesti Ifjúsági Házban (IV., István út 17–19.) segíthetünk. A véradáshoz vigyük magunkkal személyi igazolványunkat, lakcímkártyánkat és tajkártyánkat.

    120 éve született a Nobel-díjas Wigner Jenő

    1902-ben ezen a napon született Wigner Jenő Nobel-díjas fizikus, vegyészmérnök. Wignernek meghatározó szerepe volt az atombomba kifejlesztésében. Az atommagok és az elemi részek elméletének fejlesztéséért 1963-ban kapott fizikai Nobel-díjat, megosztva Maria Goeppert-Mayerrel és J.H.D. Jensennel.

    120 éve született Wigner Jenő Nobel-díjas fizikus Fotó: Közkincs

     





    Ezeket olvastad már?
    Szerelem a levegőben: mágikus együttállás segít bevonzani a kiszemeltedet

    Szerelem a levegőben: mágikus együttállás segít bevonzani a kiszemeltedet

    A hideg csak a kezdet: pánikrohamokat hoz az időjárás

    A hideg csak a kezdet: pánikrohamokat hoz az időjárás

    A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

    A Mészáros Csoport megvásárolta a híres babaáruházláncot

    Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

    Rettenetes: betonkeverő végzett egy férfival – Sokkoló részletek

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás