RETRO RÁDIÓ

Így díjazzák az egészség- és környezettudatos vállalatokat

Inspiráló célzattal két új díjat alapított az Ételallergiás és Ételintoleranciás Gyermekekért és Családokért Alapítvány az egészség- és környezettudatos vállalkozások számára. A díjra november 3-ig lehet pályázni.Megosztás
Szerző: Metropol
2022.11.03. 16:30
munkakörnyezet

A munkavállalók szívesebben választanak olyan munkahelyet, ahol jobb feltételeket kínálnak számukra, ami nem feltétlen csak a fizetésben merül ki. Egyre több vállalkozás fordít kiemelt figyelmet a munkavállalók egészségére és a környezettudatos működésre is, ami a vállalatnak, a dolgozóknak és bolygónknak is előnyére válik. Az Ételallergiás és Ételintoleranciás Gyermekekért és Családokért Alapítvány elhatározta, hogy díjat alapít az egészség- és környezettudatos vállalatok számára.

Az egészség- és környezettudatos munkahelyen a dolgozók is jobban érzik magukat Fotó: Shutterstock

Cél: emberközpontúságra ösztönözni a vállalatokat

„Az Év Egészségtudatos Vállalata és az Év Környezettudatos Vállalata díjakat idén alapítottuk azzal a céllal, hogy kiemeljük azokat a vállalkozásokat, amelyek prioritásként tekintenek a munkavállalók egészségének megőrzésére és a környezet védelmére, valamint a fenntartható működésre” – mondta dr. Barta Anita, a díjakat alapító Ételallergiás és Ételintoleranciás Gyermekekért és Családokért Alapítvány kuratóriumi elnöke. „A jó gyakorlatok bemutatásával az emberközpontú, környezettudatos vállalati kultúra kialakítására szeretnénk ösztönözni a vállalkozásokat. Ez az új munkáltatói szemléletmód ráadásul a legtöbbször már az apróbb, ám a munkavállalóknak annál fontosabb gyakorlati lépésekkel is megvalósítható, például a rugalmasabb munkaszervezéssel, vagy a kényelmes, egészséges munkakörnyezet kialakításával. Ez a szemléletváltás a vállalkozásoknak is érdekük, mivel viszonylag kis ráfordítással növelhetik a munkavállalók elégedettségét és a lojalitásukat. Az egészséges környezet kialakításával, vagy a munka és a magánélet összehangolását elősegítő rugalmassággal bizonyítottan hatékonyabban végzik el feladataikat és kevésbé lesznek kitéve a stressz, vagy a kiégés komoly egészségügyi következményeinek.”

Ezeket olvastad már?
A lakókra ömlik a szemét a XVIII. kerületben – Videó!

A lakókra ömlik a szemét a XVIII. kerületben – Videó!

Tragédia egy rodeón! Bika taposott halálra egy tinit

Tragédia egy rodeón! Bika taposott halálra egy tinit

„Vannak könnyebb és nehezebb időszakok” – mellrákot diagnosztizáltak Borinál, szívszorító vallomást tett

„Vannak könnyebb és nehezebb időszakok” – mellrákot diagnosztizáltak Borinál, szívszorító vallomást tett

Véres bahmuti csatában halt hősi halált a kárpátaljai katona

Véres bahmuti csatában halt hősi halált a kárpátaljai katona

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás