A közlekedést is megkavarja az óraátállítás, erre figyelj, hogy ne késs el!





Hivatalosan is kezdetét vette a téli időszámítás. Azonban a változás érintette a buszjáratokat valamint a bel- és külföldi vonatokat is.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.10.30.
téli időszámítás

Ahogy arról korábban már beszámoltunk vasárnap hajnali háromkor egy órával vissza, két órára kellett tekerni az órákat, így egy órával többet aludhattunk.

Elindult a téli időszámítás, figyeljünk a menetrendekre, ha nem szeretnénk elkésni Fotó: Csapó Balázs/Kisalföld

Figyelni kell viszont a menetrendekre: a belföldi forgalomban egyes vonatok a nyári időszámítás szerint, néhány vonat pedig már a téli időszámítás szerint közlekedik, ennek megfelelően indulásnál megvárták az óraigazítást - írja a Ripost.

Az óraátállítás miatt érintett vonalak között vannak a Budapest-Esztergom, a Szeged-Hódmezővásárhely és a Debrecen-Nagykereki szakasz is. Figyelniük kell azoknak is, akik külföldön töltik a hosszú hétvégét, a nemzetközi vasúti menetrendben változásra kell számítani többek között a Corona InterCity (Brassó), az Ister InterCity (Bukarest) és a Kálmán Imre EuroCity (München) vonalakon.

Változik az éjszakai buszok közlekedése is az óraátállítással Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs

A hétvégente bulizni indulók is vessenek egy pillantást a menetrendre, hiszen több budapesti éjszakai autóbuszjárat menetrendje is megváltozott az óraátállítással. A 907A, 909A, 914A, 931A, 973A buszjáratok csak a nyári időszámítás szerint indultak el 2 és 3 óra között.

Néhány vonalon - jellemzően a ritkábban közlekedő járatoknál - egy-két indulás időpontja a fentiektől eltérően változott.

Indulás előtt érdemes tájékozódni a járatok indulásáról és nem árt, ha az óránkat is ellenőrizzük, hogy jól jár-e!





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás