RETRO RÁDIÓ

Kiderült a nagy titok, ezt rejti az M&M’s csoki neve!





Sokan azt gondolnák, hogy azt jelenti az elnevezés, hogy „mmm”, vagyis hogy milyen finom. Azonban ennél jóval egyszerűbb, hogy miért hívják így.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.10.02.
édes érdekességek

Sokan azt gondolják M&M’s tulajdonképpen csak annyit jelent, hogy „mmm”, mármint ahogy jelezzük, ha valami nagyon finom, pedig közel sincs így, ennél sokkal érdekesebb története van – írja a Mirror.

A finom csokibogyóról most lerántották a leplet Képünk illusztráció / Pixabay

Az édességet 1941-ben találták fel az Egyesült Államokban a katonaság számára kis, könnyen szállítható nassolnivalóként, miután a társalapító, Forrest Mars Sr. az 1930-as években, a spanyol polgárháború idején azt látta, hogy a brit katonák kis cukormázas csokoládékat esznek, mert az nehezebben olvad el, mint az ő Mars szelete.

A fiatalabbik Mars elégedetlen volt apja üzletvezetési politikájával

A Mars Incorporated alapítójának, Frank C. Marsnak a fiától, Forrest Marstól azt várták, hogy átvegye a családi vállalkozást apjától, de egy vita miatt Angliába költözött előbb, majd csak utána tért vissza az USA-ba, hogy beüljön apja helyére. Forrest Mars szabadalom alá helyezte a csokoládéi előállítását, és mivel elégedetlen volt azzal, ahogy apja a céget vezette, ezért keresett egy partnert maga mellé.

Változásokra volt szükség

A partner pedig nem más lett, mint a cukrász üzletember, Bruce Murrie, akinek az apjának, William Murrie-nek a cégét szintén nem kell bemutatni, ő volt a Hershey elnöke. Azonban a kisebbik Marshoz hasonlóan az ifjabbik Murrie sem értett egyet apja üzleti politikájával ezért itt is változásokra volt szükség.

Forrest Mars Bruce Murrie-nek 20 százalékos részesedést ajánlott fel a terméknél, cserébe viszont a szükséges erőforrások folyamatos ellátását várta el, ugyanis a világháború után cukor- és csokoládéhiány lépett fel. A páros a terméket saját magáról nevezte el, így lett a Mars és Murrie-ből M&M.

Emiatt került rá a bogyókra az „M” betű

Az 1950-es években az édesség népszerűsége akkora lett, hogy elkezdték utánozni, ekkor került rá a bogyókra az „M” betű, hogy megkülönböztessék a többitől, és azt a szlogent találták ki hozzá: „Keresd az M-et minden darabon!





Ezeket olvastad már?
Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Szénné égett holttestre bukkantak a csendes zsákutcában – Videó

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Most kaptuk: kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Ahelyett, hogy örült volna, lecsapta a lottónyertes a telefont, amikor közölték vele a jó hírt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás