RETRO RÁDIÓ

Most érkezett! Megfenyegették a sztrájkoló kukásokat az Ecseri úti FKF központ vezetői - Videó!

Reggel óta sztrájkolnak a kukások fizetésemelést követelve. Az FKF Ecseri út központjánál megfenyegették őket, ha nem kezdenek el dolgozni, kirúgják őket. Az egyik dolgozó elmondta, korábban jelezték a követeléseiket, de nem vették őket komolyan.Megosztás
Szerző: Metropol
2022.10.04. 10:40
botrány

A Metropol munkatársai az Ecseri úti központnál vannak, ahol a kukások eddig a telephelyen ácsorogtak, de most úgy tudjuk, a sztrájkoló dolgozókat megfenyegették a vezetők, ha nem kezdenek el dolgozni, kirúgják őket.

Az FKF egyik dolgozója elmondta a Metropolnak, hogy az Újbudán és a Dél-Pesten lévő központokban a kukásautók nem indultak el ma reggel. Azt is hozzátette, hogy az utóbbi, Ecseri útnál lévő központ végzi egész Budapesten a szelektív hulladék elszállítását, így ez nemcsak egy városrészt, hanem a főváros egészét érinti.

A kukások méltatlanul kevésnek találják a fizetésüket Fotó: Metropol

Délig választ kapnak a követeléseikre

A Metropol megtudta a helyszínen, hogy a dolgozók délig kapnak választ a követeléseikre. Eközben az egyik sztrájkoló férfi elmondta, korábban már jelezték, hogy fizetésemelést akarnak, de senki nem reagált erre, nem vették őket komolyan.

„Várjuk az igazgató úr nyilatkozatát, de sajnos ha nem változnak a munkakörülményeink, addig nem kezdünk el dolgozni. Annyira felemelkedtek az árak, hogy nem tudjuk eltartani a családot, 250 ezer forintból nem lehet megélni” – mondta.

Egy nyilatkozat bőszítette fel a dolgozókat

Információnk szerint a hulladékszállítók ma kezdődött sztrájkját Tringer Ágoston BKM kommunikációs igazgatójának 2 héttel korábbi, az RTL Klubnak adott nyilatkozata váltotta ki, miszerint a BKM Hulladékgazdálkodási Divíziójánál a hulladékrakodók fizetése a 300 000 Ft-ot is meghaladja, amihez kimagasló cafeteria társul. Ezzel szemben ahogy azt az interjúban megszólaló dolgozó is elmondta, 250 ezer forint körül van a fizetésük.

Ma reggel az FKF Ecseri úti központjánál kezdtek gyülekezni a kukások, fizetésemelést követelve. Az épületnél egy vezetővel próbálnak tárgyalni, de kiabálásig fajuló vita tört ki. Információk szerint az óbudai hulladékégetőtől sem vonultak ki ma reggel a kukások. Ez azt jelenti, hogy a mai napon egyelőre nem indult meg a szelektív hulladékszállítás és a kommunális hulladékszállítás egy része sem. Egyedül az észak-pesti területen vették fel a munkát.

Ezeket olvastad már?
Pornót posztolt exéről bosszúból egy nő

Pornót posztolt exéről bosszúból egy nő

Sokkoló felismerés, férfi nemi szervet talált egy benzinkutas

Sokkoló felismerés, férfi nemi szervet talált egy benzinkutas

Több millió forint értékű szexjátékszert loptak el

Több millió forint értékű szexjátékszert loptak el

Újabb kínai léggömböt észleltek, ezúttal Latin-Amerika felett

Újabb kínai léggömböt észleltek, ezúttal Latin-Amerika felett

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás