A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményekkel miatt azonnali hatállyal felfüggesztette az egyik siófoki étterem tevékenységét, és 790 kilogramm élelmiszert vont ki a forgalomból, a vendéglátóhely a hiányosságokat kijavította, így folytathatta tevékenységét, a bírság megállapítása folyamatban van - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint a Nébih szakemberei a Somogy megyei Balaton-parti vendéglátóipari egység helyszíni ellenőrzésén megállapították, hogy gyakorlatilag minden helyiségében általános a takarítatlanság, nagyfokú a szennyezettség. Problémát jelentett, hogy a hűtőterekben eltérő higiéniai megítélésű élelmiszereket, így földesárut, készételt és tejterméket tároltak együtt.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre