Betámadták a kommentelők a maratont lefutó 10 éves kisfiú szüleit

Még egy felnőttnek is nehéz feladat lenne egy 42 km-es maraton lefutása, a 10 éves Lóci mégis megcsinálta. A szülei azonnal támadások kereszttüzébe kerültek.

Megosztás
Szerző: metropol
2022.07.08. 15:30
Felelősség

Emberfeletti teljesítményt vitt véghez egy 10 éves kisfiú, aki július 5-én lefutotta a maratoni futás 42 kilométeres távját. Bár Lóci Magyarországon 18 éves koráig hivatalosan nem vehetett volna részt ilyen versenyen, a boszniai Szarajevóban erre lehetősége nyílt. A szülők „Lóci és Olivér megcsinálja” nevű Facebook-oldalon számoltak be arról, hogy kisfiú a távot 5 óra alatt teljesítette. A szülők az oldalon azt írták, hogy ez a terhelés egy felnőttnek is sok lett volna, azonban nem az életkor, hanem a felkészültség számít. „Valójában nem a személyi igazolvány, hanem a fizikai és mentális állapot dönti el együtt, hogy ki képes teljesíteni egy maratont” – fogalmaztak a szülők a nyilvános posztban, hozzátéve: „Ha Lóci felkészültségét illetően kétségeink lettek volna, akkor nem vágunk bele. Ha ő nem akarta volna, nem támogatjuk.”

Lóci 10 évesen lefutotta a 42 kilométeres maratont Fotó: Facebook

Szétszedték a kommentelők a szülőket A 10 éves kisfiú maratoni futása hatalmas vitát indított a Facebookon. A kommentelők nagy része szerint felelőtlenség volt megengedni Lócinak, hogy ennyit fusson, míg akadtak olyanok, akik szerint csak túl negatívan állnak a témához az emberek. „Előbb-utóbb ez nem fog jóra vezetni. Sportolni lehet, sőt szerintem érdemes és mindenképp javunkra szolgál. De! A határokat meg kell húzni. Egy tízéves gyereket ennek kitenni, nagyfokú felelőtlenség!” – írta egy kommentelő. „Gratulálok a teljesítményhez! Tipikus magyar mentalitás, hogy az emberek 90%-a nem elismeri a teljesítményt, hanem kritizálja a fotelből! Ezekkel nem kell foglalkozni, ti tudjátok, hogy a saját gyereketek mit szeret, és mennyit bír! Csak így tovább!” – vélekedett egy másik. „Azonfelül, hogy egy növésben lévő szervezetnek ekkora táv nem egészséges, szerintem a szülő egy életre megutáltathatja vele a futást és ez már nagyobb baj” – tette hozzá egy harmadik. „Talán ez az első eset, hogy negatív érzelmet társítok egy sportteljesítményhez... Mindig csodálattal nyugtázom, hogy mi mindenre képes az emberi test, de ez az eset maratonistaként és édesanyaként is elfogadhatatlan” – írja egy anyuka. „Szerintem is veszélyes volt. Amúgy meg a gyerek dirigál? Ő erősödött, hogy mehessen. Már bocs, de ez hasonlít arra, mikor felteszik a kérdést, és ha azt akarja, hogy kútba ugorjon, oda is engedik? Egy felnőttnek kell eldönteni a veszélyes helyzetnél, mit szabad és mit nem a gyereknek. Csoda, hogy nem esett össze” – szögezte le egy indulatos hozzászóló.  

 

Ezeket olvastad már?
Botránypolitikus: Baranyi Krisztina 3 „hadviselő” éve 9 pontban

Botránypolitikus: Baranyi Krisztina 3 „hadviselő” éve 9 pontban

Végre egy jó hír: újabb trolibuszok a fővárosban!

Végre egy jó hír: újabb trolibuszok a fővárosban!

82 milliárd forint osztalékot talicskáztak ki a Fővárosi Csatornázási Művekből

82 milliárd forint osztalékot talicskáztak ki a Fővárosi Csatornázási Művekből

Nincsenek emlékei, így kislányát sem ismeri fel az édesanya

Nincsenek emlékei, így kislányát sem ismeri fel az édesanya

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik