„Ha fáj, akkor lesz sikeres” – ingyen pizzát adnak az oltásért Budapesten is





Az egyik ismert pizzázó tulajdonosai Magyarországon eddig páratlan ötlettel álltak elő, ha valaki felmutatja az oltást igazoló papírját, akkor kap ingyen egy szelet pizzát.



Megosztás
Szerző: Katona Diána
Létrehozva: 2021.09.03.
ötletes kezdeményezés

Példamutató ötlettel állt elő Magyarország egyik ismert pizzaszeletbár-lánca, a Pizza Me, hiszen a friss oltást kapott és azt igazolni tudó vendégeiknek ingyen egy szelet pizzát biztosítanak. A koronavírus-időszak természetesen megviselte őket, így nem is véletlen, hogy sok mindent megtennének, hogy még egy hullámot sikerüljön elkerülniük. Így jött az ötlet, hogy ha valaki 24 órán belüli oltási papírral érkezik az üzletekbe, akkor kap ingyen egy szelet pizzát.

Frissen a sütőből kiemelt pizza (Fotó: Metropol/KB)

A vállalkozásról, az előző két évről és magáról a kezdeményezésről az egyik tulajdonos, Victor Friedman mesélt a Metropolnak.

„Olyan éttermet szerettünk volna létrehozni, amely nekünk magunknak is tetszene. Nem a rövid távú profit volt a cél, hosszú távon tervezünk. Úgy voltunk vele, ha csinálunk valami jót és finomat, akkor úgyis megszeretnek majd minket” – mesélt az indulásról Victor. Ez a fajta gondolkodásmód az, ami jellemzi az üzletpolitikájukat, hiszen így élték túl a koronavírust és emiatt álltak elő az ingyenpizzaszelet ötletével is.

„Az az igazság, hogy külföldön láttunk hasonló kezdeményezést és nagyon megtetszett, így kezdtünk bele ebbe az egészbe és reménykedünk, hogy más is csatlakozik majd.”

Victor Friedman pizzaszeletbár-lánca, a Pizza Me előtt (Fotó: Metropol/KB)

Alkalmazkodással is fájdalmas két év volt

„A koronavírus miatt sokkal többet foglalkozunk a házhoz szállítással, de az tulajdonképpen mindig egy kompromisszumként van jelen. Emellett előálltunk olyan termékkel, amelyet direkt emiatt találtunk ki: ez egy pizza alapanyag-csomag, amellyel bárki magának, otthon el tudja készíteni a pizzáját. Alapvetően kihasználtuk az időt és mindenféle új ötleten dolgoztunk” – mondta a tulajdonos, aki elárulta, hogy bár igyekeztek a lehető legjobban venni az utóbbi két évet, de sajnos azért rájuk járt a rúd.

„Sajnos még most sem értük el a lezárások előtti időszakot a forgalom szempontjából, így mindenki továbbra is nagy bizonytalanságot érez. Az elmúlt időszakban és most is személyesen tartom a kapcsolatot a dolgozóinkkal, próbálok beléjük lelket önteni. Családias közösség vagyunk – így talán mindent sokkal könnyebb átvészelni.”

„Családias közösség vagyunk – így talán mindent sokkal könnyebb átvészelni” – Victor Friedman (Fotó: Metropol/KB)

A legfontosabb: elkerülni a negyedik hullámot

Nem is nagyon számolnak előre a költségekkel, hiszen számukra valóban az a legfontosabb, hogy elkerüljék a koronavírus következő hullámának hatásait.

„Ez az akció hosszú távon lesz kifizetődő. Ha egy pici lökést ad a pizzánk ahhoz, hogy valaki oltasson, akkor teljesen elégedett vagyok. Ha meg valakinek szimpatikus az ügy, talán megkóstolja és megszereti a pizzánkat” – árulta el a korábban ingatlanfejlesztőként dolgozó férfi. A médiában mostanában több megjelenésük is volt, ami segítette, hogy pörögjön picit a kezdeményezés.

„Lehet érzékelni, hogy több helyen megjelent ez az akció, de még nincsenek olyan sokan. Remélem, hogy többen lesznek majd. Kívánom, mert ha »fájni« fog pénzügyileg, hogy mennyien lesznek, akkor voltunk sikeresek.”

Mindent szívvel

Ahogy a pizzát és a jövőbeli ötleteket is szívvel készítik, úgy a negatív kritikákat is nagyon a szívükre veszik. Elárulta, hogy bár a média jó hatással volt az akcióra, de rosszindulatú emberek is ráugrottak a témára.

„Sokkal többen írogatnak a social media felületeinken. Ez a része nehezebb sajnos, mert én ezeket a kommenteket személyesen olvasom és így eléggé szívre veszem. Sokan kérdezik, hogy miért nem adunk pénzt inkább a rászorulóknak. Erre az a válaszom, hogy azt is csináljuk, csak azt nem posztoljuk ki, ezt a szemléletformáló kampányt viszont igen.”

Őszintén mesélt Victor Friedman (Fotó: Metropol/KB)

 





Ezeket olvastad már?
Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Elárulta a szakember: ezt látják az emberek, mielőtt meghalnak

Elárulta a szakember: ezt látják az emberek, mielőtt meghalnak

Gyerekeiket féltik a szülők Pomázon – kitálalt egy édesanya, mi folyik ott fényes nappal

Gyerekeiket féltik a szülők Pomázon – kitálalt egy édesanya, mi folyik ott fényes nappal

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás