A poklok pokla: kamu indokkal letartóztatták a nőt, sosem került elő élve





Sarah Everard halála az egész világot sokkolta, hiszen egy rendőr csak azért letartóztatta őt, hogy brutálisan megerőszakolja, aztán meggyilkolja.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.09.30.
gyilkosság

A rendőr kamu indokkal letartóztatta Sarah Everardot, majd az autójába ültette, aztán megerőszakolta és meggyilkolta - számolt be a gyomorforgató bűncselekményről a The Sun. Az eset óriási port kavart Londonban, ám nagyon sokáig nem lehetett tudni, hogy pontosan mi is történt a fiatal lánnyal. Most végre nyilvánosságra hozta a rendőrség Sarah utolsó estéjének történéseit.

Még a kukákat is átkutatták

Márciusban a Metropol is beszámolt Sarah Everard eltűnéséről, illetve később a maradványainak megtalálásáról. A 33 éves nő hazafelé tartott, amikor március 3-án eltűnt és nem tért haza. A rendőrök nagy erőkkel folytatták a kutatást a marketingmenedzser után, aki minden nyom nélkül vált köddé egy barátjánál töltött este után – számolt be az akkor még eltűnésként kezelt ügyről a Mirror.

A rendőrök a lány feltételezett útvonalán még a kukákat is átkutatták, hogy bármilyen nyomra találjanak. Sokáig hittek benne, hogy talán még életben van, de a remény szertefoszlott, amikor a holttestét egy héttel később megtalálták az egyik Kent megyei erdőben.

Az áttörés

Az ügyben egy busz kamerája által rögzített felvétel hozta meg az áttörést. A busz ugyanis azon az útvonalon közlekedett, ahol a lány is eltűnt, a videón pedig a később gyanúsítottként megnevezett rendőr autója látható, amit utána egy kocsi műszerfalára szerelt kamerájának felvételén is észrevettek. Azért érdekesek az autó által felvett képsorok, mivel a lányt ugyanazon a környéken rögzítette utoljára egy ház csengőjének a kamerája. Az elkövető valószínűleg egy rendőr, aki politikusok és diplomaták védelmét látja el.

A férfit emberrablással és gyilkossággal vádolják. A vádlott a 49 éves Wayne Couzens, akit a kollégai már ki is hallgattak, miután emberi maradványokat fedeztek fel a kenti Ashford közelében lévő erdőben, ami a vádlott házától 30 mérföldre helyezkedik el, ráadásul ezen a környéken látták Saraht utoljára.

Mi is történt pontosan?

A rendőrség most először beszélt a nyilvánosságnak arról, hogy pontosan mi is történt Sarahval. Wayne-t emberrablással, nemi erőszakkal és gyilkossággal vádolják, miután koronavírusra hivatkozva letartóztatta a marketingmenedzsert. A kamu indokkal pedig megbilincselte, majd beültette az autójába - onnantól pedig soha többé senki nem látta a lányt.

„Wayne Couzenst a következő két napban el fogják ítélni Sarah Everard elrablásáért, megerőszakolásáért és meggyilkolásáért” - írta ki Twitterre a rendőrség.

Miután megerőszakolta, majd meggyilkolta a lányt, a férfi egy telekre hajtott, amit 2019-ben vásárolt meg, azzal az indokkal, hogy egyszer még jó lesz valamire. A birtokon pedig elégette az áldozata testét, majd a maradványokat bezacskózta és a közeli erdőbe dobta.

Tüntetések

Az eset óta folyamatosak a tüntetések, hiszen sok nő együttérez, mivel London utcáin gyakoriak a zaklatások, de a felháborodás mostanra még nagyobb, mióta kiderült, hogy a rendőr visszaélt hatalmával. A The Sun meg is osztott egy videót az egyik ilyen tüntetésről.





Ezeket olvastad már?
A férfiak csak ne gyászoljanak hetekig – eltemette újszülött babáját, kirúgták az édesapát

A férfiak csak ne gyászoljanak hetekig – eltemette újszülött babáját, kirúgták az édesapát

Az Androidosok dühöngenek: újabb hasznos funkciókat vettek el tőlük

Az Androidosok dühöngenek: újabb hasznos funkciókat vettek el tőlük

Emberölés Miskolcon: holttestet talált a rendőrség

Emberölés Miskolcon: holttestet talált a rendőrség

Megrázó fordulat a szentesi emberölés ügyében: holttan találták a gyanúsítottat

Megrázó fordulat a szentesi emberölés ügyében: holttan találták a gyanúsítottat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás