Novák Hunor: Az emberi butaság nem ismer határokat – Az igazság bemutatásáért támadják a gyerekorvost

Dr. Novák Hunor gyermekorvos ahogy mindig, úgy a koronavírus idején is kiáll az észérvek és a tudomány mellett. Ez azonban nem mindenkinek tetszik, a szakember őszintén mesélt a Metropolnak a Gődény György híveitől kapott támadásokról, az emberekben felgyűlt agresszióról, és az oltás lehetséges kötelezővé válásáról.Megosztás
Szerző: Holló Bettina
Létrehozva: 2021.05.03.
koronavírus

Dr. Novák Hunor nap mint nap oszt meg hasznos és fontos információkat a koronavírussal kapcsolatban, legyen szó a betegség elkerüléséről vagy éppen az oltásról. A gyermekgyógyász mint mondja, ez egy misszió, hisz csak így lehet felvenni a harcot a vadabbnál is vadabb összeesküvés-elméletek ellen.

“Sokan hisznek az őrültségekben”

Az emberi butaság nem ismer határokat – jelentette ki a Metropolnak Dr. Novák Hunor annak kapcsán, hogy habár a járvány már több, mint egy éve az életünk része, még mindig sokan vannak azok, akik nem hisznek a vírusban, míg mások szentül megvannak győződve arról, hogy az oltással Bill Gates akar chipet ültetni belénk. –Erről mindig az a mém jut eszembe, amikor megkérdezik Bill Gates-et, hogy mire gondolt akkor, amikor megalapította a Microsoftot, mire ő azt feleli, hogy „chipet akartam ültetni a máriapócsi Kovács Bélánéba.” Már kimondva is abszurd, mégis sokan hisznek ezekben az őrültségekben, főként Gődény hívei közül, akiktől támadásokat kaptam, szimplán azért, mert elmondtam az igazat. Félelmetes, ahogy az emberekben fokozódik az agresszió, emlékezzünk vissza, hogy már azoknak a mentősöknek is a halálát kívánták, akik szimplán a józan érvekre hagyatkozva beoltatták magukat – mondta Novák Hunor.

Az orvos szerint veszélyesek az összeesküvés-elméletek (Fotó: Metropol)

Kötelező lesz az oltás?

A gyermekgyógyász szerint összeesküvés-elméletek ide vagy oda, még az is lehetséges, hogy valamilyen szinten „kikényszerítik” az oltások beadását.

– Ez sokak számára elsőre ijesztő lehet, de ha egyszer újra tombolni fog a járvány, és rossz lesz az oltási hajlandóság, miközben rengeteg vakcina áll a raktárban, akkor bizony akár kötelezővé is tehetik, vagy hozhatnak olyan intézkedéseket, mint a védettségi igazolvány, amihez már látjuk is, hogy egyre több kedvezmény kapcsolódik, vagy bizonyos dolgokat csak akkor tehetünk majd meg, ha be vagyunk oltva. Ez nem újdonság: Amerika egyes államaiban például nem mehet állami iskolába, óvodába az a gyerek, aki nincs beoltva bárányhimlő ellen, Magyarországon pedig nem dolgozhat orvosként az, aki nincs beoltva Hepatitis B vírus ellen. Ha úgy tetszik, ezekkel a módszerekkel jelenleg is kényszerítenek egyes oltások beadására egyes rétegeket.

A védettségi igazolvány egyre több lehetőséget biztosít az embereknek (MTVA/Róka László)

Mellékhatások és normális oltási reakciók

Sokan rettegnek a vakcina utáni mellékhatásoktól, a tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy ez teljesen alaptalan.

– Láz, fejfájás, végtagfájdalom, gyengeség – ezek a tünetek jelentkeznek leggyakrabban az oltást követően, és várhatóan ez a gyerekeknél sem lesz másképp, ezek normális oltási reakciók. Fontos ugyanakkor hozzátenni, hogy nagyon sok oltottnál semmi ilyen normális oltási reakció nem jelentkezik, a mellékhatás vagy szövődmény kialakulása pedig extrém ritka. Bár a gyerekek sokkal könnyebben vészelik át a vírust, mint a felnőttek, a nyájimmunitás kialakulásához nekik is védetté kell válniuk – mondta az orvos, aki bár megúszta a fertőzést, de beoltatta magát, és mindenkit erre buzdít.

Az oltás életeket ment
(MTI/Rosta Tibor)

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás