RETRO RÁDIÓ

Ezekben az országokban kezdik meg a tömeges oltásokat





Komoly előkészületben állnak az országok, hogy megkezdjék, a oltóanyagok beadását.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.15.
világjárvány vakcina védekezés

Egyre több ország készül a koronavírus-oltóanyag tömeges beadatására, sőt van olyan ország ahol már el is kezdték. Az Egyesült Királyságban és az USA-ban oltják lakosságot. Kedden jelentették be, az egész EU számára jó hírt, várhatóan december 23-án adja ki az Európai Unió gyógyszer-felügyeleti hatóságának szerepét betöltő Európai Gyógyszerügynökség (EMA) az új típusú koronavírus ellen az amerikai Pfizer és a német BioNTech által kifejlesztett oltás forgalmazási engedélyét.

Vakcina körkép:

Egyesült Királyság: elsőként hagyták jóvá a világon a Pfizer/BioNTech koronavírus-vakcina használatát, amely után december 8-án beoltották az első állampolgárt, a 90 éves Margaret Keenant. Ezzel az idős hölgy az első a világon, aki a Pfizer gyógyszergyár hatóságilag engedélyezett koronavírus elleni védőoltását megkapta. Az első oltási nap óta már több tízezer embert beoltottak az Egyesült Királyságban.

USA: A hétfői napon Amerikában is megkezdődött a koronavírus elleni kampány. Az országban elsőként egy New York-i ápolónő kapta meg a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcinát. Első körben az egészségügyi dolgozókat és az idősotthonokban élőket oltják be az Egyesült Államokban. A terv az, hogy jövő év március közepéig már 100 millió amerikai állampolgár legyen beoltva.

Fotó: Facebook

Franciaország: Emmanuel Macron elnök a hónap elején jelentette be, hogy az országban az év elején az első szakaszban a leginkább veszélyeztetettek kapnak oltóanyagot, majd fokozatosan mindenki más. Franciaországban jövő április és június között tervezik széles körben a lakosság koronavírus-elleni oltási kampányát.

Olaszország: A vakcina melletti kampány január 6-án, a tömeges oltás pedig január 25-én kezdődik az országban. Az első fázisban 1,8 millió adag érkezik a Pfizer és a BionTech vakcinájából. Ebből 1,4 milliót az egészségügyi dolgozók kapnak meg, a többit pedig az idősotthonok lakói és dolgozói.

Belgium: Alexander De Croo belga miniszterelnök közölte, hogy Belgium készen áll arra, ha a biztonságos vakcina rendelkezésre áll, hogy akár már január ötödikén megkezdje a lakosság beoltását. Bár még nincs pontos ütemterv a beoltásra, várhatóan Belgium is az idősekkel és az egészségügyi dolgozókkal kezdi a programot.

Németország: December végén, de legkésőbb január elején kezdődhetnek meg a tömeges oltások az országban. Németország alaposan felkészül a programra, hiszen javában épülnek már az oltóhelyszínek országszerte, de rengeteg sportcsarnokot és kiállítótermet is oltóponttá alakítottak át.

Magyarország: Hazánkban még nincs elérhető vakcina, de már előregisztrálni lehet a vakcinainfo.gov.hu oldalon illetve a nyugdíjasoknak postai úton kiküldött levelekben. Magyarország a hírek szerint 17,5 millió adag oltóanyagot kötött le, többféle oltóanyagból. A tervek szerint jövő év elején kezdődhet a vakcinák beadatása.





Ezeket olvastad már?
Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Dráma a játszótéren: 6 éves kislányt támadott meg egy megvadult kutya a II. kerületben

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Rettenetes tragédia: az iskolája előtt késelték halálra a 15 éves diákot

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Egész Európa csodálni fogja a Városliget legújabb tárlatát

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás