Kiderült a vakcinák engedélyezési folyamata, így alkalmazzák majd

Operatív törzs: az eredmények kedvező tendenciát mutatnak, de fontos továbbra is betartani a szabályokat.

Megosztás
Szerző: Metropol
2020.12.15. 13:15
világjárvány vakcina védekezés

1893 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 285 763 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 107 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 7237 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 83 115 fő, az aktív fertőzöttek száma 195 411 fő. Az aktív fertőzöttek 18%-a, az elhunytak 21%-a, a gyógyultak 23%-a budapesti. 7845 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 597-en vannak lélegeztetőgépen – írja a koronavirus.gov.hu oldal.

333 ember szegte meg a kijárási korlátozásokat

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: 298 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök a maszkviselési szabályok be nem tartása miatt az elmúlt 24 órában és 333-an szegték meg a kijárási korlátozást. Hozzátette: emiatt eddig összesen 13125 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök.

Kedvező tendenciák

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegyészségügyi Központ osztályvezetője közölte, hogy az 50. héten a szennyvízből vett minták adataiból látszik, hogy bár Szolnok város esetében emelkedés látható, de a legtöbb város tekintetében stagnál a koronavírus örökítőanyagának jelenléte. Hozzátette: Az eredmények kedvező tendenciát mutatnak, de fontos továbbra is betartani a szabályokat.

Adjunk vérplazmát

Az osztályvezető felhívta a figyelmet arra, hogy aki meggyógyult a koronavírus megbetegedésből, az lehetőleg adjon vérplazmát, amellyel életeket menthet. 7800 fő fordult a 49. héten influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, jelentős részük 30 év alatti.

Egyedi engedélyek

Galgóczi Ágnes újságírói kérdésre azt mondta, hogy minden egyes vakcina egyedi engedélyt kap majd, és ennek alapján alkalmazzák majd.

 

Ezeket olvastad már?
Tanulmányi verseny valódi szakmaisággal

Tanulmányi verseny valódi szakmaisággal

Botránypolitikus: Baranyi Krisztina 3 „hadviselő” éve 9 pontban

Botránypolitikus: Baranyi Krisztina 3 „hadviselő” éve 9 pontban

Végre egy jó hír: újabb trolibuszok a fővárosban!

Végre egy jó hír: újabb trolibuszok a fővárosban!

82 milliárd forint osztalékot talicskáztak ki a Fővárosi Csatornázási Művekből

82 milliárd forint osztalékot talicskáztak ki a Fővárosi Csatornázási Művekből

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik