Ez cuki! Így mérik a távolságtartást különböző országokban





Magyarországon puliban, Ausztriában tehénben, míg Franciaországban baguette-ben mérik a megfelelő távolságtartást.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.10.11.
óvatosság

A koronavírus ellen három módszerrel védekezhetünk a leghatékonyabban. A maszkviseléssel, a helyes és alapos kézmosással, valamint a kötelező 1,5 méteres távolság betartásával. A megfelelő távolságtartás-témában már korábban születtek nagyon vicces és aranyos útmutatók. Most egy újabb mókás grafikon érkezett, ami elmagyarázza, hogy a különböző országokban, miként mérik a szociális távolság betartását.

Miért kell ilyen messzire állnunk egymástól?

A szociális távolságtartás nem csak a saját, de mások biztonságát is szolgálja. A koronavírus a levegőben, cseppfertőzéssel terjed, ezért fontos az orrot és szájat eltakaró maszk használata és a távolságtartás. Ráadásul sokak esetében tünetmentesen zajlik a fertőzés, ezért nem tudhatjuk, hogy épp kitől kaphatjuk el vagy kinek adhatjuk át a betegséget. Ezért kiemelten fontos, hogy ahol csak lehet, betartsuk a 1,5 méteres távolságot. Ahol pedig erre nincs lehetőség, mindenképpen viseljünk maszkot, még a szabad levegőn is.

Fotó:

Honnan tudom puli nélkül, hogy mekkora 1,5 méter?

A legtöbb boltban, benzinkúton, bankban ma már a pénztárnál matricákkal is jelölik, hova állhat a következő vásárló.

Ezekre figyeljünk még!

A maszkviselés mindenhol kiemelten fontos, ha zárt térben vagyunk, vagy ahol nem tudjuk betartani a másfél méteres távolságot. A maszknak takarnia kell az orrot és a szájat is, különben ugyanolyan veszélynek vagyunk kitéve - és másokat is veszélyeztetünk - mintha nem lenne rajtunk.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a helyes kézmosásnak is főszerepe van a védekezésben. Mivel a koronavírus nagyon sérülékeny, a langyos víz és a szappan a legádázabb ellenségei. Ezért fontos, hogy mindannyian a szokásosnál jóval többször mossunk kezet, így gondoskodhatunk a saját egészségünkről és a családunkéról. Ne feledjük a helyes kézmosás öt lépését: nedvesítsük be a kezünket, szappanozzuk be, erősen dörzsöljük át a tenyeret, a kézfejet, az ujjak között, az ujjbegyeket, és ne hagyjuk ki a hüvelykujjat sem, majd alaposan öblítsük le, és papírtörlővel itassuk fel a nedvességet a kezünkről. Fontos, hogy legalább 20-30 másodpercig tartson a folyamat.





Ezeket olvastad már?
Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban – GALÉRIA!

Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban – GALÉRIA!

Egy másik csillag mentheti meg a Földet a Nap pusztításától

Egy másik csillag mentheti meg a Földet a Nap pusztításától

Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

Gulyás Gergely fontos bejelentéseket tett a Kormányinfón

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás