RETRO RÁDIÓ

Halálközeli élmény: tüdőembóliát kapott a koronavírustól Baranyi László





A Família Kft. sztárja 93 évesen győzte le a Covid—19-et, de egy hónap után is küzd a szövődményekkel.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.11.
A nap túlélője

Túl van a koronavírus-fertőzésen Baranyi László. A 93 éves művész már otthonában lábadozik, teljesen tünetmentes, csupán apróbb szövődményekkel küzd.

Tovább küzd a színész

— Javulgatok, köszönöm szépen. Nem mondom, hogy teljesen rendbe jöttem, mert küzdök még szövődményekkel, de már itthon lábadozom, és a koronavírustesztem is negatív. Azt mondanám, hogy olyan 75%-os vagyok – mondta lapunknak az ország nagypapája, akinek sokat segít az otthoni környezet, és imádott felesége, Klárika a gyógyulásban.

(Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

Kórházi szelfi

A sztár nem tagadja, a Dél-pesti Kórházban minden kívánságát lesték, miközben nem győz nekik hálálkodni, milyen profizmussal kezelik a koronavírusos betegeket.

— A kórházban a tenyerükön hordoztak az ápolók és az orvosok is. Emberfeletti munkát végeznek nap mint nap. Velem is nagyon kedves volt mindenki, az pedig már csak hab a tortán, hogy rengetegen felismertek. Képzeljék el, hogy volt, aki szelfizni akart velem. Nem panaszkodhatom semmire, bár elismerem, a betegséget illetően voltak nehéz pillanatok. Például nálam is kialakult a koronavírus miatt tüdőembólia, amit sikeresen kezeltek.

Ott állt a kaszás

A 93 éves sztár úgy tűnik, legyőzhetetlen, bár bevallja, volt a kórházban olyan pillanata, amikor azt hitte, itt a vég.

— Én egy hétfői napon kerültem be a kórházba, akkor már tüdőgyulladást is diagnosztizáltak nálam. Azon a héten csütörtökön nagyon rosszul lettem, felment a lázam, úgy éreztem, ez itt az út vége számomra. Volt egy furcsa illúzióm is, amit talán lázálomnak neveznék. Egyszer csak végigsöpört a testemen egy hideg fuvallat. A kórházi ágyam mellett lebegő, sötét, arctalan alakok jelentek meg. Kaszát is láttam a kezükben. Mondtam nekik, hogy takarodjanak innen. Úgy gondolom, hogy az a nap egy vízválasztó volt. Annak a nagy adag antibiotikumnak köszönhetem, hogy itt lehetek még” — fogalmazott a Família Kft. nagypapája, aki a betegsége ideje alatt önálló estjének szövegét gyakorolta, illetve forgatókönyvet írt.





Ezeket olvastad már?
„Szép vagy minden látószögből” – Még a víz is felforr Singh Viki fürdőruhás testétől

„Szép vagy minden látószögből” – Még a víz is felforr Singh Viki fürdőruhás testétől

Életveszélyes mutatványt hajtott végre a jóképű magyar színész

Életveszélyes mutatványt hajtott végre a jóképű magyar színész

„Éjszaka kihagy a légzésem” – gépre kötve tud csak aludni az Exatlon sztárja

„Éjszaka kihagy a légzésem” – gépre kötve tud csak aludni az Exatlon sztárja

A TV2 sztárja a fiával tölti a húsvétot

A TV2 sztárja a fiával tölti a húsvétot

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás