Az előadóművészek is teljes focilázban égnek hazánkban, ugyanis a legnagyobb sztárok is személyesen vagy a képernyőkön keresztül drukkolnak a magyar futballistáknak.

Pataky Attila: Veszélyesen jó foci lesz

Az EDDA énekese tavaly a halál torkából tért vissza, ugyanis szervezetét megtámadta a koronavírus. Attila számára mára ez csak a sötét múlt, ugyanis a következő napokban a koncertjei mellett a focimeccsekre koncentrál majd.

Imádom a focit, több mérkőzésen is személyesen is részt fogok venni a feleségemmel, ugyanis a barátainktól három mérkőzésre szóló jegyeket kaptunk ajándékba. Személyesen szurkolni hatalmas élmény. Közeli viszonyom van a labdarúgáshoz, ugyanis az egyik családtagom is játékos volt Miskolcon. Az idei Eb véleményem szerint különleges lesz, régóta nem játszhattak már nézők előtt a játékosok, úgyhogy szerintem veszélyesen jó focit fogunk látni, minden csapat belead majd mindent.”

Három meccsre is kimegy a zenész (Fotó: Karnok Csaba/Délmagyarország)

Óvatosságra int Balázs Klári

Az énekesnő és szeretett férje, Korda György szintén hatalmas focifanok.

„Én a férjemmel együtt szoktam sportadásokat nézni. Amikor Barcelona-meccs van, akkor én is leülök és tágra nyílt szemmel bámulom a képernyőt, mivel mind a ketten nagy Barca-szurkolók vagyunk. A magyar csapatokra mindig odafigyelünk, főleg ha nemzetközi meccseket játszanak. Idén a fiainknak és a spanyolok drukkolunk nagyon” – mondta Klárika, aki óvatosságra int a koronavírus árnyékában.

Együtt drukkolnak a magyaroknak Kordáék (Fotó: Bors)

Ez egy félelmetesen különleges esemény, reméljük, hogy a biztonsági intézkedéseket mindenki be fogja tartani. Azért a vírus még itt van, nem tűnt el teljesen. Gyurival inkább a tévé előtt ülve követjük majd a mérkőzéseket” – mondta Klárika, majd Korda György is üzent a focidrukkereknek.

Kerülhettünk volna könnyebb csoportba az Eb-n, de nem baj, mi, magyarok szeretjük a kihívásokat. Szívemből kívánom, hogy továbbjussunk.”

Nemcsák Károly biztos a magyarok sikerében

A József Attila Színház igazgatója nem csak művészként és rajongóként követi az események, ugyanis több mint 25 éve a magyar színészválogatott tagja.

„Mindenféleképpen örömteli, hogy kimozdulhatunk már a karanténból. Személy szerint örülök, hogy a színházakban kötelező a maszk, hiszen a veszély még nem múlt el teljesen. Örülnék annak, hogy ha a szurkolók felelősségteljesen viszonyulnának ehhez a helyzethez, betartanák a szabályokat és felhúznák a maszkot. Nekem a magyar válogatott a favoritom az Eb-n. Jól fogunk szerepelni, én biztos vagyok benne. Minél erősebb a csoport, annál jobb játékra vagyunk képesek. Nehezebb egy rossz csapat ellen játszani, egy jó csapat ellen viszont nagyon izgalmas. Valószínűleg nem fogok tudni személyesen kijutni a mérkőzésekre, mert a színházi élet is éledezik. Bár ki tudja? Lehet, hogy egy meccset meglátogatok… már csak a hangulat miatt is.”

Évtizedek óta rúgja a bőrt Nemcsák (Fotó: Hegedűs Márk/Nógrád Megyei Hírlap)