Nincs nap, hogy ne gondolna Törőcsik Marira Bodrogi Gyula. A 87 éves Nemzet Színésze 8 éven át volt férje, majd egy életen át barátja az életének 86. évében elhunyt színésznőnek, akinek hamvait kívánságának megfelelően a Tiszába szórta a lánya, Teréz és párja, Zoltán.

(Fotó: Bánkúti Sándor/Bors)

Tovább gyászol

Bodrogi a művésznő halála után visszavonult a gyászába, a Metropol többször próbálta elérni, mire a minap sikerült egy pár szót váltanunk a gyászoló művésszel.

„Nagyon jól vagyok egészségileg, köszönöm. Hát nem lett könnyebb a gyász, ez még egy darabig itt marad az emberrel. Nem olyan hirtelen jött, de váratlan
mindenképpen, akármennyire is tudtuk és éreztük, hogy ez lesz, akkor is rossz” – nyilatkozta Bodrogi Gyula.

(Fotó: MTI/Nándorfi Máté)

Segít a munka

A színészlegenda gyászában – igazi művészhez méltó módon – a színház segíti feldolgozni a fájdalmát és elterelni a gondolatait Törőcsik hiányáról.
A munkában nem befolyásol a gyász, nem is szabad. Remélem, büszke lesz rám és az előadásra odaföntről is Mari. Visszaálltunk a szokásos próbákra, igaz, már
készültem rá. Az ilyenbe nem ugorhat csak úgy bele az ember, de mintha most hagytuk volna abba tegnap, és holnapután már folytatnánk” – mesélte a színész.

Premierre készül

Miután Bodrogi a koronavírus vakcina mindkét dóziását megkapta már, tovább folytatja az Egy szoknya, egy nadrág című legendás népszerű vígjáték járvány miatt félbemaradt próbafolyamatát.

„Májusban az énekek, táncok, zenék gyakorlása lesz, júniusban összeáll az előadás, és júliusban lesz Szarvason a bemutató a szabadtéri színpadon. Halad a munka. Az volt a terv, hogy amikor végre kinyithatnak a színházak, addigra körülbelül kész legyünk. Azt gondolom, ha ilyen jól halad a nyitás és az oltakozás, akkor telt házunk lesz. A Szarvasi Szabadtéri Színház nagyon sok férőhelyes, de úgyis mondhatom, hogy nem kevés, játszottam már ott régebben én is”.