Bódi Guszti és csinos felesége, Margó számára nem volt kérdés, hogy felveszik a koronavírus ellenni védőoltás harmadik dózisát. A zenész házaspár nagyon óvatos, mióta tavaly kórházba került a vírus miatt fiuk, Csabi. Ám nemcsak az oltást, de a maszkhasználatot is fontosnak tartják, hiszen csak így előzhető meg a betegség.

Fotó: Bors/Czerkl Gábor

„Már mi is megkaptuk a harmadik oltásunkat. Nem akarunk kockáztatni, hiszen tavaly Csabi kórházba került. Éppen ezért nem volt kérdés, hogy felvesszük az emlékeztető oltást is. Azt viszont szomorúan tapasztalom, hogy még sokan most is kételkednek a vakcinák hatékonyságában. Elhiszik azt a rengeteg rémhírt, amit terjesztenek az interneten, és ezért inkább nem oltatják be magukat és megbetegszenek. Ha nem maguk miatt, legalább a családjuk, embertársaik miatt felvehetnék a vakcinát. És akkor nem jönne a következő hullám sem” – kezdte a Metropolnak Bódi Guszti, aki a koncertjein is odafigyel arra, hogy véletlenül se kaphassák el a betegséget.

Lemondtak pár koncertet

„Lemondtunk már pár koncertet, mert rohamosan emelkedik a fertőzöttek száma. Azokat a fellépéseket, amelyeket megtartunk, ott pedig megkértük a szervezőket, hogy a színpad úgy legyen kialakítva, hogy tudjuk tartani a három méteres távolságot a közönségtől. Szerencsére mindenki nagyon megértő és segítőkész ebben, ahogyan a rajongóink is, hiszen most a közös fotózkodás is elmarad a fellépések után. Emellett bárhova megyünk, maszkot hozunk, fertőtlenítünk” – tette hozzá a népszerű zenész, aki reméli, az embereknek megjön az oltakozási kedvük, és hamar lecseng a járvány negyedik hulláma.