Hűvösvölgyi Ildikót majdnem elvitte a tüdőgyulladás

Gyermekkori kálváriájáról mesélt a Kossuth-díjas színművész. Hűvösvölgyi Ildikó külföldről érkező gyógyszernek köszönheti az életét.



Megosztás
Szerző: mkb
Létrehozva: 2024.10.16. 20:00
Hűvösvölgyi Ildikó színművésznő Családfamese

Hűvösvölgyi Ildikó sokkoló történetet mesélt el a gyermekkorából: kis híján végzett vele egy súlyos betegség babaként. Úgy véli, életét orvosként dolgozó nagynénjének köszönheti.

hűvösvölgyi ildikó
Hűvösvölgyi Ildikó sosem hallott gyermekkori történetet mesélt a Családfamesék című műsorban 
Fotó: M5

Hűvösvölgyi Ildikó: „Júlia néninek köszönhetem az életemet”

A Kossuth-díjas magyar színművésznő, a Soproni Petőfi Színház és a Turay Ida Színház örökös tagja nagy fába, vagyis családfakutatásba vágta a fejszéjét. Ebben segítségére az M5 Családfamesék című műsora volt, ahol először is elárulta: ritka vezetéknevének eredetét homály övezi. 
Ezt a nevet azt hiszem, a nagynéném, a keresztanyám választotta 1947 körül. Édesapám Kaincz volt, és hogy ezt miért kellett megváltoztatni? Politikai viszonyok miatt? Mert nagygazda volt a nagyapám? Nem tudom. Mindenesetre én már Hűvösvölgyiként születtem” – árulta el, gyermekkoráról pedig még érdekesebb történetet fedett fel.

Az elismert színésznő súlyos betegségből épült fel, életét nagynénjének köszöni Fotó: M5

Anyukám nővérének, Júlia néninek köszönhetem az életemet.

„Másfél éves koromban nagyon beteg voltam, és hogyha ő, a Madarász utcai Gyerekkórház dolgozójaként nem hozat nekem külföldről antibiotikumot, akkor ma már nem vagyok itt. Megmentette az életemet – idézte fel a hátborzongató történetet. Elárulta, édesanyja másik lánytestvérével, Rózsikával is szoros volt gyerekként a kapcsolata.
A történtek után másfél évvel átkerültem Szlovákiába, és a nagymama és Rózsika néni nevelt, merthogy anyukának tanítania kellett. Ő nem tudott engem gyógyítani, figyelni rám, az a betegség nagyon súlyos volt. Agyhártyagyulladás, tüdőgyulladás, középfülgyulladás, ez mind együtt.

Elkészítették az elismert színésznő családfáját. Hűvösvölgyi Ildikó unokáinak sokat mesél majd a felmenőikről Fotó: M5

Hűvösvölgyi Ildikó: „Mindent el fogok mesélni az unokáimnak”

A Süsüben Bús Királylányt megszólaltató színésznőt a műsorban meglátogatta a mesét említve megkerülhetetlen Bodrogi Gyula bácsi. Ildikó neki mesélte el:
Anyukám somorjai, tehát Felvidékről származik. Ami egyszerűen csodálatos, hogy az első hely, ahol tanított, Őrszentmiklósra vezetett, és hogy miért? Mert ott élt apukám, és ott kellett nekik megismerkedniük” – idézte fel mosolyogva az elismert előadóművész.

Bodrogi Gyula a műsorban elárulta: őt nem hozza lázba a családfakutatás Fotó: M5

Egyik nagyapámat sem ismertem, csak nagyanyáimat. Elszalasztottam azt, hogy amíg élt az apukám és anyukám, kifaggassam őket a család történetéről. Emiatt lelkifurdalásom van. De most aztán megtudtam mindent!” – lelkendezett a műsorban. Én pedig mindent el fogok mesélni az unokáimnak, nehogy úgy járjanak, mint én. Nagyon fontos, hogy kik az őseink.

A színésznőnek két lánya van, s mindketten megajándékozták már unokával.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás