Csak özvegye gondozza Dobos Attila sírját

Bár fáradhatatlanul gondozza kedvese sírját Hatvaniné Erzsó, komoly elhatározásra jutott. Dobos Attila felesége mesélt arról, hogy csak ő gondozza az egykori legendás zeneszerző sírját.



Megosztás
Szerző: Cs.I.G.a
Létrehozva: 2024.10.24. 16:30
Módosítva: 2024.10.24. 16:50
sírja özvegy sír

A Dobos Attila-dalok még a mai napig felcsendülnek, hiszen olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint az Isten véled édes Piroskám, a Kövek a vízparton vagy a Rózsák illata. Aktív éveiben olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Zalatnay Sarolta, Korda György és egykori felesége, Mary Zsuzsi. A zeneszerző 2022. január 4-én hosszas betegség után elhunyt.

Dobos Attila
Dobos Attila imádta menyasszonyát, Erzsót – Fotó: TV2

Dobos Attila temetése óta csak az özvegye gondozza a sírját

Hatvaniné Erzsó két évvel a halála után is odaadó szenvedéllyel gondozza szerelme emlékét, és sírját is. Ha teheti, Komáromból gyakran utazik a Farkasréti temetőbe, hogy méltó nyughelyét rendben tartsa az ő drágájának. Legutóbb a zeneszerző születésnapján volt kint, amikor kapával, ásóval és fáradhatatlan energiával igyekezett a gazokat és faleveleket eltávolítani szerelme emlékhelyéről. Ugyanis sajnos a nyáron nem volt lehetősége, mert egészsége nem engedte. Erzsó a napokban viszont komoly elhatározásra jutott, amiről egy barátja mesélt a Metropolnak.

Mióta áprilisban ott jártam, rajtam kívül senki nem volt kint a sírnál. Bármennyire elszomorít a helyzet, nem fogok több energiát és pénzt arra fordítani, hogy a családnak kedvezve gondozzam a sírt. Megfogadtam, hogy többet nem utazok kapával, ásóval a kezemben Komáromból a Déli pályaudvarig. Ettől függetlenül természetesen ki szeretnék járni, mert most is szeretem az én Attilámat, de nem fogok semmit csinálni a síron

– mesélte Erzsó, aki elmondta, hogy nagyon sok pénzt fordított szerelmének a sírjára, amíg a család ki sem jár.

Dobos Attila sírja
Dobos Attila sírja állapota eddig Erzsón múlt, aki rendszeresen ki is járt a Farkasréti temetőbe (Fotó: Hatvaniné Erzsébet)

Halála után ment hozzá szerelméhez

Hatvaniné Erzsó még két évvel ezelőtt osztotta meg a Borssal az örömhírt, hogy megkapták az utólagos lelkészi áldást, mint férj és feleség.

Nagyon boldog vagyok, hogy teljesíthettem az én drágám végakaratát és egybekelhettünk, még ha sajnos ő már nem is lehetett velem.

Örülök neki, hogy ezeket a felvételeket elkészítettem, mintha tudtam volna, hogy jók lesznek valamire. A lányom is nagyon boldog volt, hogy megkaptuk ezt az esélyt, és nagyon hálás vagyok a lelkész úrnak a segítségért. Nem is találok szavakat a meghatottságtól” – mesélte tavaly nyáron boldogan Erzsó, hogy végül bizonyítani tudta egymásnak tett ígéretüket.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás