Megszólalt Csocsesz az Apostol együttes tagjának halálával kapcsolatban

Megrázta a zenészvilágot Pete „Totó” László halálhíre. Az Apostol együttes tagját Csocsesz is ismerte, akit megrendített kollégája halálának tragikus híre.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.09.08.
Módosítva: 2024.09.08.
Apostol Csocsesz halál

Zenésztársukat, Pete László Totót gyászolja az Apostol együttes, a zenekar a közösségi oldalán tudatta a tragikus hírt. Totó 1973-tól napjainkig megbízható tagja volt a zenekarnak, és számos fesztiválon, tévéműsorban is fellépett az együttes tagjaként. Így a szakma megbecsült és kedvelt zenésze volt. Bár Pete László betegség miatt már egy éve visszavonult a fellépésektől, a zenekar teljes értékű tagja volt. 

Apostol
Csocsesz többször is találkozott az Apostol tagjával, Pete László Totóval (Fotó: Ádám János)

Népszerű zenekarként több helyszínen is felléptek, így Csocsesz gyakran találkozott az Apostol tagjaival, így Totóval is. A zenészt nagyon megrázta kollégája halálhíre, aki a Metropolnak mesélt arról, hogy milyen kapcsolatban álltak egymással.

Nem mondanám magunkat barátoknak, mert csak kollegiális kapcsolat volt közöttünk. De mindig váltottunk pár jó szót, ha a Dáridóban, fesztiválokon, bulikban találkoztunk. Egy jó ember és fantasztikus zenész volt, kölcsönös tisztelettel beszéltünk egymással, ezért is hihetetlen, hogy elment. Részvétem a családnak és a zenekarnak

 – mondta a Metropolnak Csocsesz, aki arra kér mindenkit, hogy vigyázzon nagyon magára, mert sokan mentek el a közelmúltban…

52 éve áll a színpadon az Apostol

Még belegondolni is elképesztő, de több mint fél évszázada zenél együtt az Apostol zenekar, akiknek akkora slágereket köszönhetünk, mint a Nem tudok élni nélküled, vagy éppen a magyar lagzikból sosem hiányozó Nehéz a boldogságtól búcsút venni című dal. Meződi József, az Apostol frontembere korábban elárulta, hogy a népszerűségük nem korlátozódik csupán Magyarországra, a határon túli magyarok is gyakran hívják őket koncertezni. 

„Nincs különbség abban, ahogyan a határon túl vagy itthon fogad minket a közönség. Ugyanúgy szeretik a nótákat, és ugyanúgy vendégül látnak minket, mint Magyarországon” – mondta el Meződi József, aki hozzátette, hogy nekik nincsenek sztárallűrjeik, viszont néha vidám kérésekkel fordulnak hozzájuk.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás