„Óriási veszteség az ő halála” – Megszólalt Nemcsák Károly Mihályi Győzőről

Óriási veszteség érte a hazai művészvilágot. Mihályi Győző a színházi élet fontos figurája volt, művészileg és emberileg sem lehetett nem szeretni. Sportos életet élt, vigyázott az egészségére, így mindenkit váratlanul ért a halálhíre.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2024.08.28.
Mihályi Győző veszteség gyászol Nemcsák Károly sokoldalú

Ahogy arról lapunk is beszámolt, hétfőn tragikus hirtelenséggel elhunyt Mihályi Győző színművész. Az egész ország, a színészek és a közönség értetlenül áll a történtek előtt. 

Mihályi Győző
Mihályi Győző halála nemcsak a színész szakmának, az egész országnak óriási veszteség (Fotó: archív)

Mihályi Győző halálhíre az egész országot megrázta

Kollégái, még most sem tudják elhinni, vagy egyáltalán felfogni, hogy a sármos, Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész nem lép többet színpadra. Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója a Mokkában megtörve beszélt a veszteségükről.

Nagyon nehéz nekünk erről a témáról beszélni, pláne egyáltalán múltidőben beszélni Győzőről, annyira bennünk él, és itt van velünk.

„Nehéz elhinni, hogy nem beszélgethetünk vele, nem lehetünk együtt vele. Hihetetlen édes személyiség volt, ha lehet ezt egy emberrel kapcsolatosan mondani. Olyan szeretet és odafigyelés volt folyamatosan az életében, ami példaértékű. Nem véletlenül volt hosszú éveken keresztül a Színházi Dolgozók Szakszervezetének az elnökségi tagja, majd elnöke, mert nagyon fontosnak érezte, hogy a színész kollégáira odafigyeljen. Azokra a kollégákra pedig különösen, akik nehéz helyzetben vannak. (…) Fantasztikus színészi karriert futott be a színpadon, a szinkronban, a filmes világban. Óriási veszteség az ő halála” – nyilatkozta Nemcsák Károly.

Mihályi Győző
Sokoldalú színművész volt, megszámlálhatatlan előadásban, filmben mutatta meg óriási tehetségét (Fotó: Mészáros János)

„Felfoghatatlan az elvesztése”

Mihályi Győzőhöz rengeteg film, és nagyszerű szerepek tartoznak. Megszámlálhatatlan előadásban mutatta meg színészi tehetségét.

Gazdag az ő pályafutása, hiszen Kaposvárott kezdett, majd fantasztikus éveket élt meg Miskolcon, dolgozhattam vele együtt a Nemzeti Színházban, majd a Radnóti Színházban, a Budapesti Kamara Színházban. Együtt játszottunk Hunyadi Sándor Fekete szárnyú cseresznye című darabjában, nagyszerű, sokoldalú kolléga volt.”

A József Attila Színházban több mint húsz évet töltött el, szebbnél szebb szerepeket kapott.

" (…) Ő mindig egy szépfiú volt, szép embert játszott. Nagy hiány az ő elvesztése” – emelte ki a színházigazgató, majd hozzátette, olyan figurája volt a színházi életnek, akit nem lehetett nem szeretni.

Az a fajta ember volt, aki a konfliktusokat megoldani szerette, nem gerjeszteni.”

Folyamatosan azon gondolkodott, hogyan lehetne minél nagyszerűbben élni az életet, erre nagyon sok energiát fordított. 

Egy igazán jó lélek volt a mi pályánkon, valószínűleg ettől is olyan fájdalmas, hogy nincs velünk. Felfoghatatlan az elvesztése” – fűzte hozzá.

Mihályi Győző nemrég ünnepelte a 70. születésnapját, nyoma sem volt annak, hogy bármilyen egészségügyi problémája lenne. Vigyázott magára, sportos életet élt. Talán pont ezért ért annyira váratlanul mindenkit kedd reggel a bejelentés, elhunyt Mihályi Győző, akit az egész ország gyászol.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás