Négy éve halt meg Chadwick Boseman, a Marvel filmek Fekete Párduca - Galéria

Ma négy éve, hogy súlyos betegség után hunyt el a Marvel Fekete Párduca. Chadwick Boseman fiatalon és hirtelen hunyt el, pedig tehetségét a szakma és a kritikusok is elismerték, és nagy jövő előtt állt.



Megosztás
Szerző: Cs.G.
Létrehozva: 2024.08.28.
Chadwick Boseman halála évforduló

Chadwick Boseman négy éve hunyt el, súlyos rák betegségben. A színész 1976-ban született a dél-karolinai Anderson megyében, egyszerű polgári családba. Színészi és írói tehetsége már fiatalkorában megmutatkozott, amikor megírta az első színdarabját, és meg is rendeztek középiskolájában. 2000-ben a Howard Egyetemen szerzett diplomát filmrendező szakon. A fiatal színészben Denzel Washington is meglátta tehetséget, ezért a színész anyagilag támogatta Boseman-t, hogy a londoni British American Drama Academy oxfordi nyári programján részt vegyen.

Chadwick Boseman az Egyesült Államok egyik legrangosabb, történelmileg fekete főiskoláján csiszolta színészi képességeit. Fotó:O'Connor-Arroyo/AFF-USA.com
Chadwick Boseman halála megrendítette a világot / Fotó: O'Connor-Arroyo/AFF-USA.com

Karrierjének kezdetén Brooklyn-ban élt, dráma oktatóként dolgozott a Harlem-i Schomburg Fekete Kultúra Kutatóközpontjában található Schomburg Junior Scholars Programban. Ezek után Hollywood-ba költözött, hogy színészi karrierjét folytassa. Több sorozatban és filmben is kapott szerepet, de legismertebb karaktere a Marvel filmek szuperhőse, T'Challa, azaz a Fekete Párduc volt.

Sokáig titkolta betegségét a nyilvánosság elől Chadwick Boseman

A színészt 2016-ban diagnosztizálták III. stádiumú vastagbélrákkal, ami 2020-ban IV. stádiumba lépett. Chadwick Boseman nem beszélt betegségéről, de a rajongók aggódtak érte, miután a színész jelentősen lefogyott. Végül 2020 augusztus 28-án, Boseman a felesége és családja mellett halt meg, a vastagbélrák súlyos szövődményei miatt.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás