Ma lenne 63 éves Diana hercegné, Vilmos így emlékszik az elvesztésére

Megható, amit Vilmos herceg mondott Diána hercegnéről.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.07.01.
Vilmos hercegné herceg születésnap Diana

Diana walesi hercegné egész életében éreztette jelenlétét a világgal. A szívek királynője leginkább önzetlenségével, jótékonysági munkájával, eltökéltségével és kifogástalan stílusával maradt meg mindenki szívében és fejében. 

Fotó: AFP

Hatvanhárom évvel ezelőtt, 1961. július 1-jén látta meg a napvilágot Diana. A hercegné két fiúval ajándékozta meg III. Károly királyt. Vilmos és Harry herceg is a maga módján azon fáradoznak, hogy ne hagyják feledésbe merülni édesanyjuk örökségét. 

Az ITV 2017-es Diana, a mi édesanyánk című dokumentumfilmben Vilmos herceg őszintén beszélt a tragédiáról, és elárulta, hogyan befolyásolta az elvesztése abban, hogy ki is lett. 

„Nem tudom, mit mondjak. Ez vagy megerősít, vagy megtör téged. És én nem hagytam, hogy megtörjön, azt akartam, hogy megerősítsen. Azt akartam, hogy büszke legyen arra az emberre, akivé váltam. Tudod, nem akartam, hogy az ő öröksége az legyen, hogy Vilmos és/vagy Harry teljesen összetört” – árulta el a trónörökös. 

Az interjú egy másik részében Vilmost azt is elárulta, milyen érzés volt számára kilépni a Kensington-palotából, hogy üdvözölje a tömeget, végignézzen a virágokon, és elolvassa a gyászolók által hátrahagyott üzeneteket. 

Vilmos herceg
Fotó: AFP

„Az emberek meg akartak fogni minket, meg akartak érinteni. Kiabáltak, siránkoztak, szó szerint ránk borultak, virágokat dobáltak, zokogtak, összeomlottak, elájultak vagy összeestek. Nagyon idegen volt. Nem értettem, miért akar mindenki olyan hangosan sírni, és miért akar mindenki érzelmeket kimutatni, amikor nem is ismerték az édesanyánkat. Néha egy kicsit védtelennek éreztem magam emiatt” – nyilatkozta korábban Vilmos herceg. 

Diana halála óta eltelt évek világossá tették, hogy Vilmos keményen dolgozik azért, hogy édesanyja munkássága és emléke tovább éljen saját gyermekeiben, György hercegben, Charlotte hercegnőben és Lajos hercegben. A trónörökösöket ugyanazokkal az értékekkel neveli, amit Diana nevelt belé. Sőt jótékonykodás terén is édesanyja örökségét viszi tovább, hiszen kiemelten fontos számára a hajléktalanok és mentális betegséggel küzdők megsegítése. 

William, Kate and Harry join a London Marathon training day
Fotó: James Whatling / MEGA

A BBC egykori királyi szakértője, Jennie Bond tárta fel, hogyan érezheti Vilmos magát Diana születésnapjának évfordulóján. 

„Az évforduló nyilvánvalóan mindig nagyon érzékeny időszak Vilmos számára, és nagy kár, hogy nem oszthatja meg az érzéseit az egyetlen személlyel a földön, aki igazán tudja, milyen volt elveszíteni Dianát: az öccsével, Harryvel. De biztos vagyok benne, hogy a hercegné mérhetetlenül büszke lenne arra, hogy Vilmos, milyen bátran néz szembe mindazzal, ami az elmúlt hónapokban történt.”

(VIA)

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás