Tompos Kátyát meghatotta, hogy milyen sokan drukkolnak érte

Múlt szombaton rendezték a Szegedi Nemzeti Színházban azt a jótékonysági koncertet, melynek teljes bevétele a nagybeteg színésznő orvosi kezelésére lett felajánlva. Kátyát az est folyamán telefonon hívta fel Hrutka Róbert, az alkotótársa.



Megosztás
Szerző: Zs.
Létrehozva: 2024.05.29.
Módosítva: 2024.05.29.
Tompos Kátya Jótékonysági Gálaműsor betegség gyűjtés

Tompos Kátya betegsége május első napjaiban derült ki, miután a Jászai Mari-díjas színművésznő családja és barátai úgy döntöttek, hogy muszáj nyilvánosságra hozniuk a szomorú hírt. Kátyának ugyanis olyan orvosi kezelésekre van szüksége, melyek több tíz millió forintba kerülnek és amit ők már képtelenek finanszírozni. A színésznő a daganatos megbetegedések egyik ritka fajtájában szenved, és csak az immunterápia segíthet neki. 

Tompos Kátya
Tompos Kátya súlyos rákbetegségben szenved Fotó: Imre György

Példátlan összefogás 

A nyilvánosságra tehát azért volt szükség, mert abban bíztak a szervezők, hogy az ország egyik nagy kedvencét nem hagyják cserben a tisztelői, és talán segítenek pénzt gyűjteni az iszonyatosan drága kezelésekre. Az ötletük, hogy legyen egy jótékonysági gála, be is jött, a Szegedi Nemzeti Színházban tartott előadásra napok alatt elfogytak a jegyek. A gála teljes bevétele Kátya kezelésére ment, de nem ez volt az egyetlen bevételi forrás, emberek ezrei utaltak egy megadott számlaszámra, ki-ki a saját lehetőségei szerint, iskolák, színházak és alkotóközösségek kezdtek szintén gyűjtésbe, hogy minél több pénz gyűljön. 

Falusi Mariann Szeretünk, Kátya – jótékonysági gála Szegeden
Szeretünk, Kátya – jótékonysági gála Szegeden. Falusi Mariann is fellépett Fotó: Zsiros Aliz

Kátya tudja, mi történt 

A szegedi esten sajnos nem tudott személyesen ott lenni Tompos Kátya, ő jelenleg kórházban fekszik és minden energiájával azon van, hogy meggyógyuljon. A hírek szerint még mindig nagyon gyenge, időre van szüksége, hogy összeszedhesse magát. Ennek ellenére, pontosan tudja, hogy mi történt azon a csodálatos estén a Tiszta partján. Az egyik legközelebbi barátja és alkotótársa, Hrutka Róbert ugyanis felhívta őt telefonon. 

Szerettem volna, ha tudja, hallja a saját fülével, hogy milyen sokan szeretik. Hogy ha csak a nevét kimondják, zúg a taps, és hogy milyen sokan bíznak a gyógyulásában. Kátya hallotta, és tudom, hogy nagyon jólesett neki

 – mondta a lapunknak Hrutka Róbert, Artisjus-díjas zenész, zeneszerző, producer. 

A gyűjtés egyébként nagyon jól alakult, még nincsenek pontos számok, de mindenképpen reményre ad okot. Fantasztikus az összefogás, ami kialakult, nem lehetünk elég hálásak ezért.

 

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás