Áll a bál a királyi családban: szörnyű, ami kiderült III. Károly királyról

Ugyanaz a vád érte, mint az édesapját, Fülöp herceget.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.05.18.
botrány III. Károly király királyi család alkohol

Nehéz időszakon megy keresztül III. Károly király, hiszen nemrégiben kórházba került, ahol először a prosztata-megnagyobbodását kezelték, majd kiderült, hogy daganatos betegsége van.

Toast et discours lors du dîner d'Etat au château de Versailles en l'honneur de la visite officielle du roi et de la reine d'Angleterre en France
Érdekes dolgok derültek ki III. Károly király múltjából Fotó: Eric Tschaen / Pool / Bestimage / Fotó: Northfoto

Ám az uralkodónak most más miatt is fájhat a feje. Ugyanis kiderült róla, hogy 14 éves korában egy hotel bárjában italt rendelt.

Másodéves diákként egy skóciai szigetre ment kirándulni az akkor még csak 14 éves Károly az osztálytársaival. Bár enni és mozizni indultak, az osztálytársai nyomására a Crown Hotelben megrendelte élete első szeszes italát is, egy cherry brandyt. Sally Bedell Smith életrajzi könyvében Károly király, aki akkor még csak herceg volt, azt mondta, hogy ez az ital jutott elsőként eszébe, hisz ilyet már ivott korábban egy fagyos vadászat során.

Az ifjú herceg nem tudta, hogy egy újságíró tudomást szerzett a helyzetről, és meg is írta a történteket. Botrány lett az ügyből, melyről a későbbi uralkodó ezt mondta: 

Sosem tudtam megbocsátani nekik, amiért ezt tették. Akkor azt hittem, ez a világ vége.

II. Erzsébet halála után a hotel tulajdonosa a Scottish Daily Express lapjain meghívta a királyt:

„Mint az egész világ, mi is mély szomorúsággal fogadtuk Őfelsége II. Erzsébet királynő halálát. Őszinte részvétünket küldjük a királyi család minden tagjának, és gratulációnkkal kívánunk sok sikert új uralkodónknak, Őfelsége III. Károly királynak. Amennyiben Őfelsége erre járna, örömünkre szolgálna meghívni bármilyen italra, amit csak kér, esetleg egy cherry brandyre, ahogy azt tettük sok évvel ezelőtt, 14 éves korában” - idézi az újságot a Life.hu.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás