Next Top Model Hungary: Tomán Szabina meglepő vallomást tett saját sérelmeiről





A Next Top Model Hungary legfrissebb adásában a lányoknak legfájóbb traumáikkal kellett szembenézniük egy különleges fotózáson. Az eredmény megrázó lett, amely a bántalmazás elleni küzdelem fontosságára hívja fel a figyelmet. Tomán Szabina megdöbbentő részleteket árult el saját életéről, a téma ugyanis különösen mélyen érintette.



Megosztás
Szerző: M. K.
Létrehozva: 2024.04.08.
Módosítva: 2024.04.08.
Tomán Szabina Next Top Model Hungary modell

A versenyben lévő szépségek testére azok a szavak kerültek, amelyekkel a legtöbbet bántották őket, az így készült fotósorozattal pedig fontos üzenetet fogalmaztak meg. Eközben a lányok fájó lelki sebeket téptek fel Trunkó Bálint kamerája előtt.

202402122_topmodel_02455_MK_MW_bulvar
Tomán Szabina saját tapasztalatairól mesélt Fotó: Máté Krisztián

A személyes érzések háttérbe szorulnak

A modelleknek egy-egy feladat teljesítésekor sokszor a lehető legjobban ki kell zárni a valós személyiségüket. A Next Top Model Hungary legújabb, social media világát körüljáró adásában ennek pont az ellenkezője történt, amikor minden versenyzőnek a lelke legmélyére kellett leásnia: arcukra, testükre olyan szavak kerültek fel, amellyel a legtöbbet bántották őket, akár az iskolában, akár a közösségi média felületein, akár az utcán vagy épp családjukon belül. A téma Tomán Szabinát is rendkívül mélyen érintette.

Nehéz volt látnia

Tomán Szabinát több szempontból is nagyon megviselte a lányok fotózása, hiszen sokan közülük az ő legidősebb lányával egyidősek.

„A modellekről él egy olyan kép az emberek fejében, hogy tökéletesen egészségesek és boldogok, ez az alap elvárás, pedig nekik is lehetnek gondjaik és traumáik.

A csinos üzletasszonynak fájó volt látnia, hogy mennyi bántás éri a lányokat, ezért saját rossz emlékeit is elmesélte nekik:

A legelső szó, ami eszembe jut, az a »kövér«. Modellként a 90-60-90-es elvárásnak meg kellett felelni, nekem viszont mindig szélesebb volt a csípőm, így még nagyobb figyelem irányult az alakomra. Kelet-közép- európai országból érkező modellként sokszor azonosítottak a »Balkán«-nal és a hozzá kapcsolódó sztereotípiákkal. Hányszor hallottam a »not my type« vagy »not the company’s type« kifejezést castingokon – ez a visszautasítás, hogy nem vagyok megfelelő, nem vagyok elég jó a feladatra, ez tud nagyon fájó lenni.

Szabina elárulta, hogy az építő kritikához mindig nyitottan állt hozzá, de fontosnak tartja azt is, hogy kizárja, ha valaki ártó szándékkal közeledik a megjegyzéseivel.

 





 





Ezeket olvastad már?
Bódi Sylvi spirituálisan kertészkedik: „Belerakom a kezembe a magokat, kapcsolódok velük”

Bódi Sylvi spirituálisan kertészkedik: „Belerakom a kezembe a magokat, kapcsolódok velük”

Így még nem láthattuk Hosszú Katinkát, csodálatos pillanatokat rögzített a kamera

Így még nem láthattuk Hosszú Katinkát, csodálatos pillanatokat rögzített a kamera

Pető Brúnó úgy flörtölt a kamerák előtt, hogy abba mindenki belepirult

Pető Brúnó úgy flörtölt a kamerák előtt, hogy abba mindenki belepirult

Komoly döntést hozott Singh Viki, eljött a változás ideje

Komoly döntést hozott Singh Viki, eljött a változás ideje

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás