Durva dolgokat tettek Harry herceggel, nem marad következmények nélkül





A herceg bebizonyította igazát.



Megosztás
Szerző: L.A.
Létrehozva: 2024.02.10.
Harry herceg telefonhívás törvénytelen

A decemberben megítélt nagy összegű kártérítés után újabb jelentős összeget fizet a brit Mirror lapcsoport Harry hercegnek az évek óta húzódó botrányt lezáró egyezség keretében.

United States Grand Prix - Race - Circuit of the Americas
Fotó: Northfoto

III. Károly király másodszülött fia, aki amerikai feleségével és két gyermekükkel Kaliforniában él, a Daily Mirror című brit tömeglap kiadója (Mirror Group Newspapers, MGN) ellen terjesztett be kártérítési keresetet azon a címen, hogy 

a cég lapjai a korábbi években rendszeresen feltörték telefonját, lehallgatták bizalmas beszélgetéseit, és az így gyűjtött információk alapján közöltek róla cikkeket.


 A londoni felsőbíróság elé terjesztett 55 oldalas keresetében Harry ötven olyan újságcikket ismertetett, amelyeket az MGN lapjai - a Daily Mirror mellett a Sunday Mirror és a The People - közölt. Ezek a cikkek a herceg szerint olyan magánjellegű és bizalmas információkat tartalmaztak róla és ismerőseiről, amelyek annak idején nem voltak köztudomásúak.

A bíróság a beterjesztett cikkekből 33-at vizsgált részletesen, és december közepén meghozott előzetes végzésében megállapította, hogy ezek közül tizenötöt a Mirror-lapok kétséget kizáró módon telefonlehallgatással, vagyis törvénysértő módon szerzett információk alapján közöltek. Mindezek alapján a felsőbírósági tanács arra kötelezte a lapcsoport kiadóját, hogy fizessen 140 600 font (64 millió forint) kártérítést Harry hercegnek.

Harry jogi képviselője, David Sherborne pénteken arról tájékoztatta a felsőbíróságot, hogy a kiadóvállalat további jelentős összeg kifizetéséről állapodott meg Harryvel a herceg keresetében megfogalmazott kártérítési igények fennmaradó, a decemberi ítélet által nem érintett hányadára. A sztárügyvéd a teljes összeget nem említette, de közölte, hogy a cég a kártérítésen túl Harry teljes perköltségét is állja, és ennek részeként "köztes folyósítás" formájában átutal a hercegnek 400 ezer fontot (184 millió forint). A megállapodás 115 olyan cikkre vonatkozik, amelyekhez Harry szerint a Mirror-lapok szintén törvénysértő módon szerezték információikat - írja az MTI.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás