Szívszorító látványt nyújt Gesztesi Károly sírja négy évvel a halála után





Még mindig felfoghatatlan, hogy négy évvel ezelőtt váratlanul elhunyt az ország egyik legkedveltebb színésze, Gesztesi Károly. A mindig mosolygós művész hatalmas űrt hagyott maga után, aminek bizonyítéka az a rengeteg szívszorító emlékezés, ami a halála napján árasztotta el a közösségi médiát.



Megosztás
Szerző: Zs.
Létrehozva: 2024.01.04.
Gesztesi Károly Budakalászi Zsidó temető halál évforduló

Gesztesi Károly még a halála napján is munkába sietett, a mindene volt ugyanis a színjátszás. Nem tudjuk meg soha, hogy aznap rosszul érezte-e magát, hogy volt-e előjele annak, hogy le fog állni az a hatalmas szíve, vagy sem... De ha így is volt, őt akkor sem lehetett volna megállítani.

Gesztesi Károly
Gesztesi Károly 1963-2020 (Fotó: Mediaworks archívum)

Várta a közönsége, tele volt tettvággyal, ígértet tett a színész kollégáknak, hogy ott lesz a találkozón, és ő bizony sosem szegte meg a szavát. Ment, ameddig menni tudott. Budapest belvárosában, egy felüljárón lett rosszul, a kocsiját az utolsó erejével még félrekormányozta, hogy ne essen senkinek bántódása, aztán örökre lehunyta a szemét. A mentősök negyven percen át próbálták újraéleszteni, sajnos sikertelenül. 

Gesztesi Károly
Gesztesi Károly Budapest belvárosában hunyt el (Fotó: Ripost)

Feldolgozhatatlan  

A tragédia 2020-ban történt, de még mindig olyan, mintha csak tegnap lett volna. Gesztesi Karcsi hiányát sem a családja, sem a szerettei, sem a barátai, a kollégái, és a rajongói sem tudják feldolgozni a mai napig. Nehéz elfogadni egy olyan végtelenül kedves és szórakoztató természetű ember nélkülözését, mint amilyen ő volt. 

A művész sírja a budakalászi temetőben (Fotó: VT)

Gesztesi Károly sírja a Budakalászi Zsidó temetőben áll, nem messze attól a családi háztól, ahol a színész lakott. A háza egyik ablaka talán pont arra a domboldalra nézett, ahol a végső nyugalom végül rátalált. A gránitból készült sírt a családtagok gondozzák, köztük Gesztesi volt felesége, Liptai Claudia, illetve a színész gyermekei, Panka, Dávid és Márkó. A nyughely a tragédia negyedik évfordulóján is rendezett képet mutat, a nap végére pedig virágokkal lesz teli, hiszen a közösségi oldalakon hajnal óta egyre sokasodnak azok a bejegyzések, melyek a népszerű művész halála évfordulójának megemlékezéséről szólnak. Többek között ez a bizonyítéka annak, hogy milyen nagyon sokan szerették Gesztesi Károlyt. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás