Kiderült az igazság: ez okozta Matthew Perry halálát





Több millióan gyászolják a mai napig a közkedvelt színészt.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2023.12.16.
eszméletvesztés Matthew Perry halál oka

Matthew Perry, a Jóbarátok sztárja a ketamin akut hatásába halt bele - derült ki a pénteken nyilvánosságra hozott boncolási jegyzőkönyvből.

Matthew Perry / Fotó: AFP

A dokumentum szerint az erős nyugtatószerként használt ketamin, más tényezőkkel együtt azt okozta, hogy a színész elvesztette eszméletét, és belefulladt a jakuzzijába.

A Los Angeles megyei halottkém jelentése közel hét héttel azután készült el, hogy az 54 éves Perryre, aki nyilvánosan elismerte, hogy évtizedekig drog- és alkoholfogyasztó volt, Los Angeles-i otthonának jacuzzijában arccal lefelé, élettelenül lebegve talált rá asszisztense.

A toxikológiai vizsgálatok a jelentés szerint Perry szervezetében  ketamint, egy rövid hatású, hallucinogén hatású érzéstelenítőt találtak, amelynek szintje jóval meghaladta az ellenőrzött sebészeti ellátásban alkalmazott általános érzéstelenítéshez jellemzően társított szintet.

Halálában, amelyet balesetnek nyilvánítottak, a koszorúér-betegség, a szervezetében szintén kimutatott opioid-függőséget okozó buprenorfin (Buprenorphinum) hatása, valamint a fulladás is közrejátszott.

A Perry szervezetében lévő ketamin koncentrációja túlságosan stimulálta a szívverését, miközben csökkentette a légzését, ami valószínűleg az eszméletvesztéshez vezetett, mielőtt az arca a forró kádban a víz alá süllyedt - áll a jelentésben.

"A bevitel pontos módja ismeretlen" - írták a dokumentumban, hozzátéve, hogy a Perry gyomrában nyomokban mutatták ki a kábítószert. A jelentés szerint a testén nem találtak tűnyomokat.

A ketamint "disszociatív anesztetikus hallucinogénként" emlegetik, mivel a fájdalomtól, a szorongástól és a környezettől való elszakadás érzését kelti. Az amerikai kábítószer-ellenőrzési hivatal szerint a ketamint be lehet injekciózni, folyadékkal keverni, por formájában felszippantani vagy el lehet szívni.

A boncolási eredmények arra engednek következtetni, hogy Perry az orvosilag felügyelt kezelések között ketaminnal gyógyszerezte magát.

A jelentésben idézett tanúkihallgatások szerint Perry ketamin-infúziós terápián vett részt depresszió és szorongás miatt. Az utolsó ismert kezelése azonban másfél héttel a halála előtt volt, így az orvosszakértők által a szervezetében talált ketamin az utolsó infúzió óta kerülhetett a szervezetébe.









Ezeket olvastad már?
Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Fürdéshez készül a kebelcsoda – mesés képeket osztott meg Emily Ratajkowski

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Jennifer Aniston álló mellbimbója szinte átdöfi a fehér felsőjét

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Lehullt a lepel! Kiderült, mi történt a Házasság első látásra sztárjaival

Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Hoppá! Marics Peti szakmát vált? Nem hiszed el, mit tanult ki

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás