Deák Bill Gyula: A blueslegenda ünneplése

Különleges koncertre készül Bill kapitány.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.11.14.
Módosítva: 2023.11.14.
blues koncert Deák Bill Gyula caramel

Caramel lesz Deák Bill Gyula sztárvendége november 18-án a Papp László Budapest Sportarénában. Caramel a magyar zenei élet kiemelkedő alakja. Közel két évtizede uralkodik a hazai könnyűzenei égbolton. Telt házas Aréna-koncertek, platina- és aranylemezek jelzik pályájának fényét, szerzeményeit 100 milliónál is többen hallgatták meg. Számos elismerést kapott, többek között háromszor Fonogram-díjat, valamint 2018-ban Máté Péter-díjat az életművéért. Ezúttal is felemelő személyiségével és csodálatos hangjával ragadja magával a közönséget.

Deák Bill, a »legfeketébb hangú« zenei ikonunk. Az általa képviselt blues különlegessége abban rejlik, hogy Ő valóban egy igazán szerethető legenda, akit nemcsak a szakma, hanem a közönség is nagyon szeret és elismer. Nagy életrajzi filmet érdemelne, hiszen roppant inspiráló az ő élettörténete. Olyan volumenű filmet érdemel, mint például Ray Charles Elvis, Whitney Houston...

– mondta Caramel.

Deák Bill Gyula vitathatatlanul a blues magyar királya, nemcsak generációkat, de egy egész zenei korszakot is meghatároz a bő fél évszázados pályafutása során. A muzsika iránti szenvedélye és elkötelezettsége maradandó lenyomat a zene világában. „A blues egy életforma, egy életérzés, ami magával ragad, és sosem ereszt. Nagy izgalommal várom a koncertet, és hatalmas hálám a közönség felé, amiért évtizedeken keresztül mellettem állt. Számomra hatalmas boldogság, gazdagság és elégedettség, hogy egész életemet annak szentelhetem, amit a világon a legjobban szeretek – a zene, a színpad és a közönség. Igyekszem viszonozni ezt a szeretetet és tiszteletet” – mondta Bill kapitány.

Deák Bill Gyula nemcsak itthon, de nemzetközileg is elismert énekes és zenész. Munkásságáért számos díjat és elismerést kapott,  az egyetemes emberi értékek gyarapításában kifejtett kiemelkedő példamutatásáért elnyerte a Magyar Érdemrend tisztikereszt kitüntetést. A közelgő koncert nagyon ígéretes lesz, átöleli az eddigi évek muzsikáját, teletűzdelve a legjellegzetesebb kompozícióikkal, mint a „Rossz vér”, „Kőbánya blues”, „Felszarvazottak balladája”, valamint az „István, a királyból” Torda karaktere újraélesztve.

„A koncertre olyan dalokkal készülünk, amelyekben az akkordmenetek egy kis bluesos színezetet kapnak. Emellett tervezünk néhány duettet, hogy méltóképpen tiszteleghessünk Bill zenei öröksége előtt” – mondta Caramel.

A koncertre itt lehet jegyet venni.

Orbán Viktor is köszöntötte

Orbán Viktor miniszterelnök úr is gratulált Deák Bill Gyulának születésnapja alkalmából. A levelet, amit a kormányfő küldött a zenésznek, maga Bill kapitány osztotta meg Facebook-oldalán.

 

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás