„Úgy szeretnék elmenni, hogy az senkinek ne okozzon gondot!” – Straub Dezső az elmúlásról





Straub Dezső őszintén mesélt az elmúlt időszak történéseiről, jóról és rosszról egyaránt. A Jászai Mari-díjas színész teljesen új életet kezdett, ami nyugodtabb, lassabb és boldogabb, mint a korábbi.



Megosztás
Szerző: N.V.N.
Létrehozva: 2023.10.07.
Straub Dezső életmódvaltás újrakezdés elmúlás

Straub Dezső az életmódváltásnak hála sokkal kiegyensúlyozottabb lett az élete. Kemény időszakon van túl, ami sok mindenre megtanította. Két évébe került, mire újraépítette magát.

Amikor tragédia éri az embert, és nagy nehezen kilábal belőle, rájön, hogy minden rossznak van jó oldala is. Az életem irányítása valamikor mások kezébe került. Miután munka és perspektíva nélkül maradtam, először pánikba estem. Tisztes jövedelem után egyik napról a másikra nulla forint lett a bevételem, na meg a nevetségesen kevés nyugdíj! De elkezdtem hittel újraépíteni magam, és lassan újra beindult a saját életem. Két évembe telt, és immár újra mások irányítása nélkül élek. A magam ura vagyok: ha gond van, vagy siker, azt csak magamnak köszönhetem. Sok minden szeretnék még lenni, de egyvalami nem: teher. Úgy szeretnék elmenni, hogy az senkinek ne okozzon gondot!”

Vannak félelmeim, de egyvalamitől egyáltalán nem félek: az elmúlástól. A szüleimtől megtanultam szépen élni, a feleségemtől megtanultam szépen meghalni.

„A többi nem számít! Mert ami közte van, az élet, az meg gyönyörű szép!” – mondta a Sorry! magazinnak adott interjúban a Jászai-díjas színész.

Straub Dezső
Nehéz időszakon van túl, de két év alatt sikerült újra felépítenie önmagát / (Fotó: Világgazdaság)

„Az egész életem a rohanásról szólt”

A 71 éves színészlegenda azt is elárulta, ma már sokkal megfontoltabb, mit vállal el és mit nem. Volt idő, amikor csak a rohanásról szólt az élete, azonban sikerült „megfékeznie” magát, de ettől még komoly tervei vannak.

Úgy tervezem, száznégy évesen majd leülök kicsit, és elgondolkodom, hogyan tovább.

Amikor a Straub 70-et játszottam, felszólítottam a nézőket, hogy aki most elrakja a jegyét, az a századikra féláron kapja! Az egész életem a rohanásról szólt, és mindig az életmódváltás jegyében. Egyik rohanó életmódból váltottam a másik rohanó életmódba, nehogy lemaradjak valamiről. Manapság, ha mennem kell valahová, elindulok előbb, hogy legyen időm átsétálni a parkon, megfigyelni a fákat, amik még akkor is állni fognak, amikor én már rég nem leszek. Egykor rohantam, nehogy lemaradjak valamiről, és ma rájöttem, hogy a rohanás miatt pont ezekről maradtam le!”

Nem vállalok már el kapásból mindent, inkább átgondolom, örömet okoz-e nekem, és másoknak is örömet tudok-e vele adni. Gondozom a kertemben a paradicsomot, paprikát, dinnyét, és nézem, ahogy növekednek.

„Nekem ez is az életmódváltáshoz tartozik” – mondta Straub.

Straub Dezső
71 évesen is jól érzi magát a bőrében (Fotó: Markovics Gábor)

Nagyon jól érzi magát a bőrében

A szuperkreatív művész rengeteg mindent csinál egyszerre: szlogeneket, szövegeket, színdarabot ír, zenét komponál, ráadásul a gyerekeivel együtt közös műsorral is készül.

Nagyon jól érzem magam a bőrömben, így a hetvenkettediket taposva. Imádom a koromat! 

„Igyekszem beilleszkedni a Körúti Színház társulatába, együtt járjuk az országot. A Straub 70 című zenés önéletrajzi előadáson felléptem a gyerekeimmel, és akkor jött az ötlet: csináljunk belőle műsort, így született meg a vicces hangzású Los Straubos együttes. Most ezen dolgozunk. Ebben a korban sajnos már kevesen vagyunk, akik jó egészségnek örvendünk, és bírjuk a strapát. A Csak a szíve legyen fiatal című, az idősek napjára készült műsorommal októberben és novemberben rengeteget lépek fel. Ebben a saját problémáinkon nevetünk, és énekelünk a korosztályommal együtt” – mondta a színművész.





 





Ezeket olvastad már?
Sarolta hercegnő 9 éves lett, Katalin hercegné ilyen tündéri képet készített róla - fotó

Sarolta hercegnő 9 éves lett, Katalin hercegné ilyen tündéri képet készített róla - fotó

Házasság első látásra: nyíltan üzent egymásnak Enci és Peti

Házasság első látásra: nyíltan üzent egymásnak Enci és Peti

Kiderült a titok: Vilmos herceg ezért rettentő féltékeny Harry hercegre

Kiderült a titok: Vilmos herceg ezért rettentő féltékeny Harry hercegre

„Ura a helyzetnek” - Testbeszéd-szakértő elemezte III. Károly rákdiagnózisa utáni első nyilvános szereplését

„Ura a helyzetnek” - Testbeszéd-szakértő elemezte III. Károly rákdiagnózisa utáni első nyilvános szereplését

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás