Katalin hercegné sírva vette tudomásul Vilmos döntését





Wales hercegi párjának közös útja rögösen indult.



Megosztás
Szerző: B.V.
Létrehozva: 2023.10.01.
házasság katalin hercegné királyi család Vilmos herceg

12 év házasság, és három gyermek után a walesi hercegi pár kapcsolata igazán szilárdnak mondható. Nem mindig volt azonban ez így, hiszen a múltban, eljegyzésük előtt Vilmos többször is mélyen megbántotta Katalint. Egyszer például akkor, amikor Diana és Károly idősebbik fia zokszó nélkül hátrahagyta kedvesét szilveszterkor, pedig a közös programot nagy körültekintéssel szerveztek, miután a karácsonyt nem tudták együtt tölteni. 

Kate Middleton, Katalin hercegné, AFP
Katalin sírva fogadta a hírt (Fotó: AFP)

Az eset 2006 ünnepi időszakában történt. A királyi pár akkor már öt éve randizott, és úgy tervezték, együtt töltik a karácsonyt, azonban a királynő ünnepségére csakis házastársak mehettek. Nem volt mit tenni, Vilmos és Katalin külön töltötte ezeket a napokat. Viszont azért, hogy mégiscsak együtt lehessenek, elkezdtek szervezni maguknak egy újévi programot, mely során Vilmos a Middleton családnál töltötte volna a szilvesztert. 

Ám hiába volt a nagy szervezés, Katalin könnyek között vette tudomásul, hogy párja december 26-án lemondta azt is. Katie Nicholl író, a királyi románcokról szóló könyvében a következőt írta az esetről:

Vilmosnak kételyei voltak az elköteleződéssel kapcsolatban, látva szülei házasságát. Épp ezért tanácsot kért nagymamájától, és az apjától is, hogy mit tegyen. Erre ő azt a választ kapta, ne siessen el semmit.

– közölte Nicholl. Ennek megfelelően Vilmos 2007 áprilisában szakított is Katalinnal, annak ellenére, hogy II. Erzsébet nagyon csalódott volt a hír hallatán. 

Sokáig azonban nem maradtak távol egymástól, ugyanis pár hónappal később egy katonai eseményen újra együtt látták őket, a többi meg már történelem. Miután Vilmos visszavonult a katonaságtól, Katalin hozzáköltözött, majd 2010-ben bejelentették: eljegyezték egymást. A walesi hercegnének az volt az első hivatalos megjelenése. Varázslatos esküvőjüket 162 millió ember követte végig figyelemmel a közvetítéseknek köszönhetően, míg a helyszínen 2000 neves vendég tette tiszteletét, többek között David Beckham és Elton John – írja a DailyMail

Mikor Katalint egyszer a szakításukról kérdezték, a következőt nyilatkozta: 

Olyan dolgokra is rájöttem önmagammal kapcsolatban, amit előtte nem is sejtettem. Erősebbé tett. Fiatalon annyira magába szippantott a kapcsolatunk, hogy nem igazán figyeltem magamra. 

– mesélte. Vilmos szintén egyetértett kijelentésével, ő is azt mondta, hogy jót tett nekik a különválás: jobbak lettek. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás