Fogadjunk, hogy ezt az öt dolgot te sem tudtad Meryl Streepről!





Meryl Streep visszatér a képernyőre, ráadásul nem is akármilyen szerepben...



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.08.06.
Meryl Streep akcentus film színésznő színészkedés

Augusztus 8-án érkezik a nagy sikerű Gyilkos a házban című sorozat harmadik évada a Disney+-ra. A folytatásban pedig nem más, mint Meryl Streep csatlakozik az egyébként is sztárokban gazdag szereplőgárdához. A rajongók már tűkön ülve várják a színésznő szereplését, de hogy a visszaszámlálás még izgalmasabb legyen, íme öt meglepő tény, amit még a legnagyobb rajongók sem tudnak a színésznőről.  

The Show Must…
Meryl Streep hamarosan visszatér a képernyőkre  Fotó: Patrick Harbron

Az igazi neve nem is Meryl Streep 

Meryl Streep 1949. június 22-én Mary Louise Streep néven született a New Jersey állambeli Summitban. Nevét édesanyja és nagyanyja után kapta, akiket mindketten Marynek hívtak, valamint édesanyja legjobb barátnője, Louise Buckman után. A Meryl nevet az édesapja találta ki neki, ami annyira ráragadt, hogy igazából sosem hívta senki Mary Louise-nak. 

 

Egy ébresztőórán múlt, hogy jogász legyen 

1971-ben elvégezte a Vassar College-ot és jelentkezett a jogi egyetemre, de az interjú reggelén véletlenül átaludta az ébresztőt. Streep ezt egy jelnek vette, és úgy gondolta, ez arra utal, hogy más álmokat kell követnie. Végül a Yale School of Dramára ment, a többi pedig már történelem. 

Az első filmje után majdnem felhagyott a színészkedéssel 

Streepnek az 1977-es Júlia című Jane Fonda-filmben játszott kis szerepe kellőképpen rossz élményt jelentett ahhoz, hogy kétségbe vonja a karrierjét. 

Rossz volt a parókám, majd a Jane-nel forgatott jelenetből kivették a szavakat és egy másik jelenetben a számba adták. Azt gondoltam, szörnyű hibát követtem el, több filmet nem csinálok. Utálom ezt a szakmát

– mondta a színésznő.

 

Több nyelven és akcentussal tud beszélni 

Ha van valami, amiről Meryl Streep híressé vált, az az, hogy mennyire pontosan el tudja sajátítani a különböző akcentusokat. Attól kezdve, hogy A Vasladyben Margaret Thatchert alakította, egészen a Julia Childig mindenkinek lemásolta a beszédstílusát, a nyelvérzéke pedig még az anyanyelvi beszélőket is képes volt megtéveszteni. Mielőtt még elkezdte volna ikonikus szerepét a Sophie választásában, Meryl heteken át napi több órát tanult lengyelül, majd a forgatáson ezt a nyelvet használta. Később pedig német akcentussal is folyékonyan beszélte a nyelvet.

 

Oscar rekorder 

Meryl minden idők legtöbb Oscar-jelöléssel rendelkező színésznője: 21 jelölésnél jár, így jócskán elfáradhat a mutatóujjunk, amikor a találati listát görgetjük. Kevésbé ismert tény, hogy az első Oscar-díját egy vécé tetején hagyta. Ezt a díjat az 1979-es Kramer kontra Kramer című filmben nyújtott mellékszerepéért kapta, majd az IMDb szerint valamikor az esti ünneplés alatt a mosdóban felejtette a kis aranyemberét. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Emlékszel még a Mrs. Doubtfire sztárjaira? Így néznek ki 31 év után

Emlékszel még a Mrs. Doubtfire sztárjaira? Így néznek ki 31 év után

Kitálalt a műsorvezető: az eljegyzésük előtt megcsalta a vőlegénye

Kitálalt a műsorvezető: az eljegyzésük előtt megcsalta a vőlegénye

Danny Blue már egy nénit is megmentett a csalóktól

Danny Blue már egy nénit is megmentett a csalóktól

Lehetetlen máshova nézni: kivágott fenekű bőrszerkóban villantott Tolvai Reni

Lehetetlen máshova nézni: kivágott fenekű bőrszerkóban villantott Tolvai Reni

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás