Eljárást indított a rendőrség L.L. Junior és G.w.M budapesti száguldozása miatt





Csak a szerencsén múlt, hogy nem végződött tragédiával ez az eset is.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.08.25.
Módosítva: 2023.08.27.
G w M következmény L L Junior rendőrség

Mint arról korábban a Metropol is beszámolt, botrányosan viselkedett a közúton L.L. Junior és „versenytársa”, G.w.M. Az eset során ráadásul Junior még videózta is az incidenst, miközben látszódott a műszerfalán a kocsi sebessége. Ez szomorú annak tudatában, hogy csupán néhány héttel ezelőtt egy hasonló autóverseny tragikusan végződött az Árpád hídon, ahol vétlen fiatalember halt meg. Budapest belvárosának ezen a szakaszán 50 km/h sebességkorlátozás van érvényben, ehhez képest Junior kocsijának tempója kis híján elérte a 100 km/h-t. 

junior gyorsulás
Fotó: Instagram

 

L.L. Junior és G.w.M mutatványa szerencsére nem végződött balesettel, de ezt csakis a vakszerencsének köszönhetik. A Bors megkeresett egy vezetéstechnikai szakértőt, aki Junior videóját látva a következőket mondta:

Nagyon nagy bajokkal járhat vészhelyzetben, ha 130-al megyünk a Petőfi hídon. Egy nagyon komoly baleset lehet a következménye

– kezdte Köves Szilárd vezetéstechnika-oktató.

Az szinte biztos, hogy jogosítványvesztéssel jár, ha a rendőrség nyomozást indít a videó alapján, ami elképzelhető, ha látszódik az elkövető és a rendszám.

A szakértő azt is megjegyezte, hogy 130 km/h sebességgel 36 métert tesz meg az autó másodpercenként. Egy tapasztalt és jó sofőrnek 1 mp reakcióideje is lehet, amivel 55-60 méter a féktáv. Egy-egy kisebb focipálya hosszáról beszélhetünk, ami vészhelyzet esetén túl sok.

A Bors megkereste az ügyben a BRFK sajtóosztályát is, ahol a következő tájékoztatást kaptuk: 

– Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság a videó alapján hivatalból indított eljárást, melynek keretében vizsgálják a felvétel tartalmát.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás