RETRO RÁDIÓ

Díszvendégként járt Dali szülővárosában Kozsó: „Régi, dédelgetett vágyamat váltotta valóra”

A népszerű előadó hosszú évtizedek óta szenvedélyesen fest és a művei felkeltették a Dali-múzeum igazgatójának érdeklődését is.Megosztás
Szerző: Buster
Létrehozva: 2023.08.24.
kozsó utazás Salvador Dali spanyolország

Kozsó csak egy szerény posztban tudatta a követőivel, hogy élete egyik nagy álma vált valóra azzal, hogy bejárhatta a világ egyig legemblematikusabb festőművészének szentelt múzeumot és megszállhatott a nevével fémjelzett hotelben. Bár az előadó festőművészként teljesen egyedi és senkivel össze nem téveszthető stílusban alkot, nem titkolja, hogy inspirálja őt Dali és Picasso művészete. Előbbivel pedig egyenesen rokonléleknek is érzi magát.

Kozsó rengeteget rajzolt az utazás alatt. (Fotó: Kozsó)

Börtönképeivel hívta fel magára a figyelmet

„Régi, dédelgetett vágyamat váltotta valóra a figuresi Dali-múzeum igazgatója azzal, hogy meghívott a kiállításra és lehetővé tette azt is, hogy a szerelmemmel megszálljunk a mellette található szállodában, ahol szintén minden a legendás spanyol festő művészetét idézi. A meghívást egyébként annak köszönhetem, hogy nemrég elküldtem neki azokat a rajzaimat, melyeket az amerikai bebörtönzéseim idején készítettem a hivatalos iratok és jegyzőkönyvek hátuljára” – kezdte a Metropolnak Kozsó, akinek igazi úri fogadtatásban volt része Salvador Dali szülővárosában

Kozsót szerelme is elkísérte Dali szülővárosába. (Fotó: Kozsó)

Még most is mámoros állapotban vagyok

„Korábban is jártam már Figuresben, de akkor nem sikerült szobát foglalnom ebben a szállodában, hiszen hatalmas az érdeklődés az idelátogató turisták körében.”

Most viszont a múzeum igazgatónője küldetett autót értünk a reptérre és biztosították számunkra az egyik szobát is.

„Sőt találkozhattam a város polgármesterével is. Amint megérkeztünk, engem elkapott az a semmivel össze nem téveszthető, kicsit tébolyult ihletettség, ami arra sarkalt, hogy rajzoljak. Talán ez az, amiben hasonlíthatom magam hozzá. Dali is ezer fokon izzott, amikor dolgozott és én is így élek, legyen szó festésről, zenéről, vagy akár az írásról. Már hazatértünk ugyan, de még most is mámoros állapotban vagyok” – magyarázta lelkesen az igazi polihisztor hírében álló előadó, aki ígéri, hogy hamarosan láthatjuk majd a Spanyolországban készült alkotásait. 

Kozsó csak olvasóinknak mutatott egy kis ízelítőt. (Fotó: Kozsó)
 

Ezeket olvastad már?
Ördög Nóra tüzes melltartóban hódít – Fotó

Ördög Nóra tüzes melltartóban hódít – Fotó

Így él most Sub Bass Monster: 47 éves lett a legendás rapper!

Így él most Sub Bass Monster: 47 éves lett a legendás rapper!

Erre senki sem számított! Szakmát váltott Harry herceg

Erre senki sem számított! Szakmát váltott Harry herceg

Emma Watson bevallotta: szexuális tanácsokat nyújtó weboldalra regisztrált

Emma Watson bevallotta: szexuális tanácsokat nyújtó weboldalra regisztrált

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás