Szigorú családi szabályokat vezetett be kislányával kapcsolatban Stohl Luca





A műsorvezető május elején adott életet az első gyermekének, Rózának, aki természetesen azonnal a család szeme-fénye lett. Az újdonsült anyuka azonban szigorú szabályokat vezetett be a kislánya lelki egészségének védelmében, így például nem jöhet látogatóba egyszerre a nagyszámú rokonság sem.



Megosztás
Szerző: Zs.
Létrehozva: 2023.08.22.
Módosítva: 2023.08.22.
Stohl Luca rokonság nőiesség látogatás édesanya

Stohl Luca május harmadikán hozta világra a kislányát, Rózát. A mindössze három hónapos baba az édesanyja elmesélése szerint nagyon nyugodt, érdeklődő pici, akivel könnyű együttműködni. Az egészséges fejlődéséért természetesen mindent meg is tesz a család, és főleg Luca, aki úgy döntött, hogy mostantól mindent a gyermeke érdekeinek rendel alá. 

Stohl Luca nagyon boldog, hogy édesanya lett – Fotó: Markovics Gábor

Fő a fegyelem 

Egy táncos életében az első dolog amit elsajátít, az a fegyelem. A próbákon időben meg kell jelenni, az előadásokon ezer százalékot kell hozni, a sérülésekkel bizonyos esetekben nem szabad törődni, szinte mindent fel kell áldozni a művészet oltárán. Aki ilyen környezetben nevelkedik, az rendszerint a civil életében is kötött szabályok között él egyszerűen azért, mert ezt szokta meg. Nem meglepő hát, hogy Stohl Luca táncművész olyan édesanyává vált, aki pontosan tudja, hogy  kisgyermeke milyen körülmények között nevelkedjen. A műsorvezető a napokban egy hosszú interjút adott a Femcafé-nak, ahol többek között arról is mesélt, hogy miképp néz ki a Stohl családban egy babalátogatás. 

„Óriási a család, rengeteg nagynénije, nagybácsija van, nagyszülők, dédszülők. Talán inkább az a nehézség, hogy mindenkivel tudjunk találkozni, és ezt úgy iktassunk be, hogy a kicsinek se legyen sok, hogy hirtelen 15-en vannak körülötte, hiszen nálunk ezt jelenti a kis családi összejövetel. Ez egy három hónapos gyereknek lehet, hogy sok, úgyhogy szépen és óvatosan adagoljuk, hogy a család is örüljön, de közben a babának is megmaradjon a nyugalma. Szerencsére mindenki megértő, hiszen tudják, hogy milyen egy újszülöttel ez a fajta türelemjáték.”

Stohl Luca pontosan tudja, hogy milyen életet szeretne biztosítani a gyermekének – Fotó: Czerkl Gábor

Nőiesség a szülés után 

A műsorvezető a beszélgetés alatt kitért arra is, hogy mennyire nem egyszerű dolog egy kismamának újra nőiesnek éreznie magát. A gyermekszülés nemcsak a fizikai testet, de a lelket is megváltoztatja, amit – kinek hogy – kemény munkával lehet csak visszaépíteni. 

Nőiesség terén még lehet korai arról beszélni, hogy mi változott – nyilván az ember teste már a várandósság alatt is sokat változik utána is. Sokáig tart, mire eljön az az idő, hogy tényleg azt érzed, hogy újra úgy vagy a bőrödben, hogy már nem fáj semmid és minden a helyére került, de ez egy izgalmas tapasztalás, hiszen a táncos múltam miatt mindig is sokat foglalkoztam a testemmel és a mozgással.

„Utóbbi nagyon sokat segít. Természetesen nem futok és edzek őrült módjára, elég pár mozdulat és egy kis nyújtózkodás, hogy visszatérjen a megfelelő tartás és a lendület” – mondta Stohl Luca. 

Stohl Luca műsorvezetőként a Dancing with the Stars műsorban – Fotó: Móricz István

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás