Laky Zsuzsi mindenkit figyelmeztet, legyünk óvatosak: „Nem ciki a mentőmellény!”





Laky Zsuzsi kétgyermekes anyukaként tisztában van a nyári fürdőzéssel kapcsolatos veszélyekkel. Fontos témára hívta fel a figyelmet.



Megosztás
Szerző: mkb
Létrehozva: 2023.06.22.
Módosítva: 2023.06.22.
Laky Zsuzsi Duna mentőmellény nyár

Fontos, közérdekű témára hívta fel a figyelmet Laky Zsuzsi. Berobbant a nyár, elindult a strandszezon, s ez bizony a szórakozás mellett veszélyeket is tartogathat.

„Nem ciki a mentőmellény”

Nem huhogni szeretnék, de tényleg létfontosságú, hogy beszéljünk erről” – kezdett bele a Metropol felkeresésére a csinos kétgyermekes anyuka. 

Fontos, hogy felhevült testtel ne menjünk a vízbe, és nem ciki a mentőmellény!

Ha a lányaim vízbe mennek, legyen az a Duna, Balaton, vagy medence: mindig szemmel tartom őket, el sem mozdulok mellőlük” – szögezte le. – „A Duna mellett lakunk, van egy kis hajócskánk, amit gyakran használunk. A lányaim csak mentőmellénnyel léphetnek a fedélzetére! Pedig jól úsznak, a nagyobbik pedig kajakozik is. De a vízsodrás kiszámíthatatlan, azt szoktam mondani, hogy a víz az úr, a természeti tényezők felettünk állnak. Éppen ezért például a Dunában nem is engedem, hogy »sellőzzenek«, azaz a víz alá merüljenek. Hirtelen változhat a mélység, láttunk már sajnos olyat, hogy valaki lebukott a vízbe, ott volt egy nagy kő, amibe úgy beverte a fejét, hogy eszméletét vesztette.

 

Guszti életet is mentett

Nem ez az egyetlen tragédia, amit Zsuzsi és férje, Dietz Guszti testközelből látott. 
Két évvel ezelőtt két gyerek fulladt vízbe, mert gumicsónakjukból a vízbe estek, és nem tudtak úszni: Zsuzsiék pont azon a parton nyaraltak, látták a mentő- és rendőralakulatok kivonulását.
Nem sokkal ezután újabb tragédia történt a közelükben, mikor Gödnél pihentek: akkor Guszti közbe is tudott lépni. Egy csapat ittas fiatal borult a vízbe csónakból, egy fiút Guszti húzott ki, a barátnőjét azonban már nem tudták megmenteni.

Otthon is nyaralnak

A csinos anyuka elárulta, a nyár leginkább munkával telik számukra, de azért egy kis családi pihenést mindenképp beiktatnak:
Itt van közvetlenül mellettünk a Duna-part, ennél jobb nyaralás nem is kell! Néhány napot eltöltünk azért a Balatonon is, és szeptemberben szeretnénk eljutni a tengerhez.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás