Végre pont kerülhet VV Fanni ügyének végére





Szerdán, az utolsó szó jogán még felszólalhat VV Fanni feltételezett gyilkosa.



Megosztás
Szerző: Eve
Létrehozva: 2023.05.09.
vv fanni ítélet hirdetés tárgyalás

Május 17-én végre pont kerülhet az utóbbi évtizedek kétségtelenül egyik legrejtélyesebb, és legnagyobb figyelemmel kísért ügyére. Az öt éve eltűnt VV Fanni esetében máig számos kérdés maradt tisztázatlan, kiváltképp, hogy a holttest a mai napig nem került elő. B. László 2017-ben állítólag azzal a céllal ment a mindössze 24 éves lány XIII. kerületi lakására, hogy pénzhez jusson. Hogy az ingatlanban pontosan mi történt, arra valószínűleg már soha nem derül fény, amit azonban a tárgyalások során már bizonyítottak, Fannit utoljára a társasház mélygarázsának kamerájának felvételén láthattuk aléltan, feltételezett gyilkosa karjaiban. A felvételen eszméletlen állapotban látható Fanni. B. László bérelt kocsijában a lány DNS mintáját és vérét is megtalálta a rendőrség. 

VV Fanni
Fanni és B. László a biztonsági kamera flvételén Fotó: Bors

Utolsó fogódzó a védelemben? 

A bérelt autónak, Citroen Cactus városi terepjárónak fontos szerepe van tehát: az ügyészség megalapozott véleménye szerint Fannit B. László a csomagtartóba tuszkolta. A védelem ezt az autót használhatja utolsó kapaszkodó pontnak.

– Úgynevezett bizonyítási indítványt adott be a védelem ismét. Ebben az áll, hogy kérik, hadd bizonyíthassák be azt, hogy Fanni nem férhetett bele a nevezett autó csomagtartójába, 80x103-cm-es helyre. A család képviselőjeként ezt nem fogom tanácsolni, hiszen már egyszer elsőfokon elutasították ezt a kérelmet. Ugyanakkor ezzel azt bizonyítja a vádlott, hogy semmi más nincs a kezében, azaz 

ha próbababával ki is kísérleteznénk, befért-e a csomagtartóba Fanni vagy sem, akkor sem lenne ez perdöntő bizonyíték, hiszen a lány vérét és DNS-ét már megtaláltuk ugyanott

– kezdte a sértett család képviselője, Dr. Lichy József, aki szeretné, ha végre kimondanák másodfokon is: Fanni gyilkosa élete végéig börtönben marad!

Első fokon 25 év és életfogytig tartó szabadságvesztést ítéltek B. Lászlónak, azonban azt reméljük súlyosbítják ezt maximumra, ami 40 év – folytatta az ügyvéd, hozzátéve: Fanni ügye már most is korszakalkotó, hiszen holttest hiányában a lány gyilkosát első fokon is életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték. 

VV Fanni
Valószínűleg soha nem derül ki a teljes igazság Fotó: Bors

B. László közönyös arccal hallgatta a tárgyalást

Ritkaság, hogy holttest hiányában ilyen erős döntés születhessen. A szerdai tárgyaláson még megpróbálkozhat a védelem enyhítést elérni.

"Még utoljára  minden érintett felszólalhat: Elsőként az ügyész, majd a védelem mond védőbeszédet. A sértett fél képviselője,azaz személyem következik a sorban, és utoljára szót kap a vádlott is. 

Érdekesség: a vádlott az egész ügy során közömbösen, közönyösen viselkedett, mind az elhangzottakkal, mind a sértett családját látva is. Soha nem látni érzelmet az arcán.

 – hangsúlyozta a Borsnak Dr. Lichy József, a család ügyvédje, aki szerint lehet, hogy sohasem tudjuk meg, hogy valójában min történt, mégis egy jogerős ítélettel a család legalább némiképp le tudná zárni a lány elvesztésének ügyét


 





 





Ezeket olvastad már?
Akkor és most: úgy megváltoztak mára a Barátok közt szereplői, rájuk sem ismerni – galéria

Akkor és most: úgy megváltoztak mára a Barátok közt szereplői, rájuk sem ismerni – galéria

Házasság első látásra: kiderült az igazság az egyetlen házasságban maradt párosról

Házasság első látásra: kiderült az igazság az egyetlen házasságban maradt párosról

Óriásit hibáztak az orvosok, elhunyt a 28 éves sztáranyuka

Óriásit hibáztak az orvosok, elhunyt a 28 éves sztáranyuka

Hatalmasat nőtt Szabó Zsófi kisfia, Mendel már igazi nagyfiú

Hatalmasat nőtt Szabó Zsófi kisfia, Mendel már igazi nagyfiú

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás