Galambos Lajos ügyvédje: Egyelőre még nem szokta meg az új életét





Galambos Lajos három hete vonult be baracskai börtönbe. Jogi képviselője szerint igyekszik alkalmazkodni rabtársaihoz és a számára ismeretlen helyzethez.



Megosztás
Szerző: N.V.N.
Létrehozva: 2023.05.21.
Módosítva: 2023.05.21.
Galambos Lajos alkalmazkodás Börtönélet

Galambos Lajos február 15-én kellett volna megkezdenie büntetése letöltését Kecskeméten. Egészségügyi problémáira hivatkozva halasztási kérelmet írt, ezt azonban elutasították. Három héttel ezelőtt vonult be a a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe, ahol megkezdte három és fél éves börtönbüntetésének letöltését. A trombitaművész először a gyengélkedőre került, ezután szállították át a berettyóújfalui börtönkórháza, néhány nappal később visszakerült Baracskára. Jelenleg a hétköznapi rabok életét éli. A napokban újabb kérvényt nyújtott be: otthonápolást igényel. Jogi képviselője árulta el, kötöttségeket viseli a legnehezebben, illetve arról is beszámolt, miként éli a mindennapjait a rácsok mögött.

Galambos Lajos
Újabb kérvényt nyújtott be: otthonápolást igényel Fotó: Nagy Zoltán

 

Feltalálja magát a büntetés-végrehajtási intézetben

Dr. Csontos Zsolt véleménye szerint a zenész hamar feltalálja magát a rácsok mögött.

A börtönélet a megszokottól nagyban eltérő, teljesen más világ. Lajcsinak egyedül kell megtalálnia, kiharcolnia a helyét a börtönhierarchiában. 

„Alkalmazkodnia kell minden helyzethez, de köztudottan intelligens emberről beszélünk, aki kiválóan kommunikál, így biztos vagyok abban, hogy képes idomulni, és mindenkivel megtalálja a közös hangot a közeljövőben” – nyilatkozta a Star magazinnak dr. Csontos Zsolt.

 

A telefonbeszélgetéseit és a leveleit is ellenőrizhetik

Galambos Lajos ügyvédje a magazin érdeklődésére arról is mesélt, ügyfele miként tarthatja a kapcsolatot a számára fontos emberekkel.

Hetente ötven percet telefonálhat – ez a szabály. Való igaz, hogy alapvetően kevés időről beszélünk, de levélben szintén tarthatja a kontaktust a börtön falain kívül élő szeretteivel. 

A telefonbeszélgetéseit és a leveleit is ellenőrizhetik, ez ellen semmit sem tehetünk, minden bebörtönzött esetében ugyanígy járnak el. Természetesen csak azokkal léphet kapcsolatba, akiket előzetesen megjelölt kapcsolattartókként. Ha ezt ő, vagy bárki más megpróbálná kijátszani, annak komoly következményei lehetnek” – mondta a lapnak.

Galambos Lajos
Galambos Lajos három héttel ezelőtt vonult be a börtönbe Fotó: Nagy Zoltán

 

A kötött időrendszert még szoknia kell

Dr. Csontos Zsolt kitért Lajcsi mindennapjaira is.

Hajnali fél ötkor van ébresztője, este nyolckor pedig takarodó, ami egyelőre nem megszokott Lajcsi számára, hiszen a legtöbben alapvetően nem ilyen kötött időrendszerben éljük az életünket.

„Darwin is megmondta: nem a legerősebb marad életben, nem is a legokosabb, hanem az, aki a legfogékonyabb a változásokra. Az ügyfelemnek is alkalmazkodnia kell ehhez a helyzethez, éppúgy, mint bármely másik baracskai rabtársának” – fejtette ki a lapnak a jogi képviselője.

 A Bors megbízható forrása pedig arról számolt be, hogy Lajcsiék újabb kérvényt adtak be a szervekhez, amivel kikerülhetne a rácsok mögül.





 





Ezeket olvastad már?
Instagram kontra valóság: Salma Hayek fotósorozatán szakadunk

Instagram kontra valóság: Salma Hayek fotósorozatán szakadunk

„20 éves, párductestű fruska!” – az 50 éves Ullmann Mónika falatnyi bikiniben villantotta meg tökéletes testét

„20 éves, párductestű fruska!” – az 50 éves Ullmann Mónika falatnyi bikiniben villantotta meg tökéletes testét

Marics Peti és Binhky reagált a megcsalási botrányra

Marics Peti és Binhky reagált a megcsalási botrányra

„Ha komolyan gondolta, ez tragédia” – Csonka András szemtanúja volt a Szabadság hídon történt öngyilkossági kísérletnek

„Ha komolyan gondolta, ez tragédia” – Csonka András szemtanúja volt a Szabadság hídon történt öngyilkossági kísérletnek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás