Csodával határos módon úszta meg szörnyű balesetét a magyar énekes





A Cozombolis együttes énekese saját bőrén tapasztalta meg a biztonsági öv fontosságát. Kozi súlyos autóbaleset szenvedett, ám szinte karcolás nélkül megúszta, és úgy gondolja, kizárólag azért, mert be volt kötve. Autója annyira összetört, senki nem hitte el, hogy az utasai élve szálltak ki belőle.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2023.05.20.
cozombolis péter autóbaleset biztonsági öv

Sokszor hívják fel a figyelmet a hatóságok a biztonsági öv használatára. Nem véletlenül, mert ahogy a szlogen is szól: életet menthet. Cozombolis Péter ezt a tényt alá tudja támasztani, ugyanis hét évvel ezelőtt szörnyű autóbalesetet szenvedett. Csodával határos módon megúszta, de úgy gondolja, ennek egyetlen oka az lehetett, hogy betartotta az előírásokat. Az énekes azóta két születésnapot ünnepel, és az egyik az ominózus baleset, aminek épp most volt az évfordulója. A Metropolnak mesélt a történtekről.

„Tizenegy karambolom volt, de talán ez volt a legdurvább. Régebben kicsit hanyagabbul kezeltem a biztonsági öv használatát, de a barátom, akivel balesetet szenvedtünk, mindig figyelmeztetett: kössem be magam – kezdte Kozi. – Az M3-as pályáról éppen lehajtottunk Pásztó felé, amikor a 21-es úton megtörtént a baj. Kihajtottak elénk, és bár próbáltam elkerülni az ütközést, nem sikerült.” 

Elrántottam jobbra a kormányt, aminek következtében kidöntöttünk két oszlopot, majd a szalagkorlátnak ütköztünk, ez annyira megdobta a kocsit, hogy felrepültünk a levegőbe és szaltóztunk egyet.

„A tanúk elmondása szerint nagyjából három méter magasan szálltunk, majd lezuhantunk az árokba” mesélte az énekes.

 

A mentőhelikoptert is riasztották

Kozinak mindez egy percnek tűnt, de ez idő alatt csak arra tudott gondolni, nehogy újabb kocsinak csapódjanak.

„Fejjel lefelé voltunk az autóban, azt éreztem, hogy jól tart az ülés, és az összes légzsák kinyílt. Imádkoztam, hogy ne ütközzünk még valamivel. Miután a földre értünk, meggyőződtem arról, hogy nem sérültünk-e meg.” 

Szerencsére volt annyi lélekjelenlétünk még, hogy kirugdostuk az ajtókat, és egyben szálltunk ki a kocsiból. Utólag tudtam meg, hogy a mentőhelikoptert már riasztották, kívülről úgy tűnt, óriási baj van.

„Először a rendőrség, végül két mentőautó érkezett a helyszínre – emlékezett vissza a zenész. Mázli, mert a barátom egy kicsit beütötte a fejét, én pedig megúsztam annyival, hogy a kisujjamon a körmömnél az üvegszilánk megvágta a bőrömet, azon volt egy vércsepp. Hiába nem volt más problémánk – miután felvettük a jegyzőkönyvet –, elszállítottak minket a kórházba, és megvizsgáltak” – fűzte hozzá.

Cozombolis Péter
Kozi tizenegy alkalommal szenvedett autóbalesetet – Fotó: Facebook

 

„Öv nélkül már darabokban lennék”

Kozi a nagy ijedtség ellenére jól kezelte a helyzetet, míg a cimborája fél órán keresztül ült a földön, sokáig meg sem tudott szólalni.

„A kezem annyira remegett, alig bírtam aláírni a papírokat.” 

Nem volt gond, mert a vétkes sofőr elismerte a hibáját. Mindnyájan tudtuk, óriási szerencsénk volt, hogy kivétel nélkül megúsztuk az ütközést.

„Tisztában vagyok azzal is, hogy öv nélkül már darabokban lennék, illetve a biztonságos autó is említést érdemel. A jármű látványa nem volt szép, a helyszínről el kellett vontatnunk. Akik utólag látták, nem hitték el, hogy élve szállt ki valaki a kocsiból”mesélte lapunknak.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás