Botrány Gyöngyösön: Nagyot hibázott Dolly, feljelentést tettek





Amit Némedi Edina, az Állatmentő Szolgálat Alapítvány munkatársa Gyöngyösön tapasztalt, minden eddiginél durvább állatkínzás volt.



Megosztás
Szerző: Maca néni
Létrehozva: 2023.05.26.
Dolly Gyöngyös Állatmentő Szolgálat Alapítvány kutya botrány

Megszólalt az Állatmentő Szolgálat Alapítvány munkatársa azzal a szaporító botránnyal kapcsolatban, amelyben Dolly is érintett. Mint arról korábban írtunk, nem véletlenül futott Dolly Roll néven az a gyöngyösi telep, ahonnan 50 kutyát mentettek ki: a tulajdonos évekig az énekesnő menedzsere volt.

Fotó: Nagy Zoltan

Dolly a botrány kirobbanása után egy nyilatkozatban elismerte, hogy valóban egy – azóta már csak volt – kolléganője érintett az ügyben és elárulta, hogy még a hatósági intézkedés előtt elvitt a telepről kilenc kiskutyát. Az énekesnőt a segítőszándék vezérelte, de az állatvédő szervezet munkatársa szerint felelőtlenül járt el.

„Az, amit Gyöngyösön tapasztaltam, minden eddiginél durvább állatkínzás volt, pedig láttam már egy-két extrém esetet. Számunkra azután derült ki, hogy Dolly korábban a helyszínen járt és elvitt kutyákat, hogy délután a helyszínre érkeztünk és rendőri intézkedés mellett megkezdtük az állatok mentését és szakszerű ellátását.

Az a helyzet, hogy az énekesnő ezzel a lépésével kivonta az eljárás alól az általa elvitt kutyákat, ezért tettünk feljelentést a rendőrségen.

Fontos tudni, hogy időközben a mentett kutyák orvosi vizsgálata megtörtént és kiderült, hogy a kolónia egy emberre is veszélyes vírussal fertőzött. Sajnos a Dolly által elvitt kutyák állapota senki előtt nem ismert és ez bizony komoly probléma. Ki lehet jelenteni, hogy hatalmasat hibázott, amikor elvitte őket a tetthelyről” – mondta a Ripostnak Némedi Edina, az Állatmentő Szolgálat Alapítvány munkatársa.

A lap megkereste Dollyt is, aki visszavonta korábban tett nyilatkozatát. Már nem azt tartja a legjobb megoldásnak, ha a kiskutyákat ő adja örökbe.

„A történtek miatt döbbenet és szomorúság mellett fantasztikus érzés, hogy az alig pár órája közzétett felhívásra, melyben a zenésztársadalom, a zenészkollégák segítségét kértem az általam menteni kívánt kutyák elhelyezésében, máris megindultak a telefonok és többen is jelezték, hogy örömmel próbálnak segíteni, megfelelő helyet, gazdit találni a kutyusoknak. Viszont jómagam azt gondolom, és ezt tartom a legjobb és leggyorsabb megoldásnak, ha az állatvédők, az ezzel foglalkozó szervezetek és egyesületek segítenének, hogy a nálam lévő, szerencsére most már jó helyen és biztonságban levő állatok végleges lakóhelyet találjanak.

Ezt tartom a jelenlegi leghatékonyabb megoldásnak, ha átadom őket!

Ez a példa még inkább tanulságul szolgál és rámutat arra, hogy jobban oda kell figyelnünk nem csak egymásra, hanem környezetünkre, az állatokra és komolyan venni az ezzel járó feladatokat, felelősséget” – nyilatkozta Dolly.









Top hírek







Hírlevél-feliratkozás