85 éves lett az egykori szexszimbólum - Videó!





Sosem vetkőzött a filmvásznon, bár még a pápai audiencián is ledér öltözetben jelent meg.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.04.15.
Módosítva: 2023.04.16.
születésnap színésznő évforduló

Észrevetted már, hogy az alliteráló nevű színésznők voltak minden idők legnagyobb szexszimbólumai? Marilyn Monroe, Sharon Stone, Piper Perabo, Brigitte Bardot, Claudia Cardinale… és azért Farkas Franciskáról se feledkezzünk meg! Hiába, Babits tudta igazán, mi a dörgés, de ehhez Szexárdon kell születni. Szóval, ha annak idején Claudia Cardinale miatt rongyosra rágtad a párnád, itt az ideje, hogy ránézz, milyen most. 

Fotók a hőskorból (Forrás: Mozinet)

Április 15-én lett nyolcvanöt éves a mindmáig egyik legnépszerűbb olasz filmcsillag, aki 1938-ban Tuniszban született szicíliai emigráns szülők legkisebb gyermekeként. Ők tanári pályára szánták lányukat, ám Claudia inkább a színpadra vágyott. Sorsa ott dőlt el, amikor 18 évesen megnyerte a tunéziai olasz filmhét alkalmából rendezett szépségversenyt, és ennek jutalmául a velencei filmfesztiválra utazhatott. Ott ugyanis több producer is felfigyelt rá, és az olasz film fővárosába, a Cinecittába csábították. 

A rendkívül fotogén lány szerződésében olyan kemény feltételek szerepeltek, hogy nem vágathatta le derékig érő haját, nem hízhatott, nem mehetett férjhez és nem szülhetett gyereket. Emiatt tizenkilenc évesen, házasságon kívül született fiáról azt kellett mondania, hogy a testvére. Viszont a karrierjének semmi sem árthatott. Az isteni CC többek közt Federico Fellini, Luchino Visconti, Werner Herzog, Sergio Leone és Claude Lelouch múzsája volt. Szerepei alapján pedig 

  • Claudia – Marcello Mastroianni bálványa a 8 és félben, 
  • Angelica – Alain Delon szerelme A párducban,
  • Jill – prostituált a Volt egyszer egy Vadnyugatban,
  • Ginetta – a rossz kislány a Rocco és fivéreiben,
  • Gabriella – minden férfi álma az Éjfélkor indul útjára a gyönyörben,
  • Molly – Klaus Kinski társa a Fitzcarraldóban, 
  • Venus – Jean-Paul Belmondo szerelme a Cartouche-ban. 
Claudia Cardinale Budapesten (Fotó: Dörgő Dániel)

Számomra mindig fontos volt, hogy titokzatosnak tartsanak, sem belső énem, sem a testem nem fedtem fel a vásznon

- mondta, amikor Magyarországon járt. 

És valóban, hiába számított szexszimbólumnak, egyik filmjében sem lehetett ruha nélkül vagy ágyjelenetekben látni. Ám az is igaz, hogy a hatvanas évek közepén hatalmas vihart kavart, amikor forrónadrágban jelent meg a pápai audiencián.

A következő videó afféle időgépként visszapörgeti az éveket, lesd meg, milyen volt fénykorában!

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás