„Rángatóztam, habzott a szám...” – szörnyű, ami MC Hawerral történt





MC Hawer élete egyik legsokkolóbb pillanatáról vallott kendőzetlen őszinteséggel. Tette ezt azért, hogy másokon is segítsen.



Megosztás
Szerző: Mona
Létrehozva: 2023.03.15.
Módosítva: 2023.03.15.
MC Hawer alkoholizmus terápia

MC Hawer 24 évet áldozott fel az életéből, mielőtt az alkoholizmusa miatt elvonóra vonult. A zenész most már kilenc éve teljesen tiszta, bár nem tagadja, nem volt könnyű megszabadulnia a függőségétől. A személyes harcának története azonban erőt adhat másoknak, ezért is vágott bele egy videósorozatba, amiben részletesen mesél élete legnehezebb időszakáról.


MC Hawer sokszor kapott epilepsziás rohamot az elvonási tünetei miatt Fotó: Bors

„Amikor kitisztultam, az volt a célom, hogy a velem történtekből mások okuljanak. Eltelt közel tíz év, és valahogy eddig nem találtam a megfelelő fórumot, ahol ezt részletesen kifejthetem” – kezdte a Ripostnak a népszerű zenész, aki egy TikTok-sorozatot hozott létre. Videóiban őszintén beszél az alkoholizmusáról, s reméli, hogy segítő jobbot nyújthat azoknak, akik hasonló cipőben járnak, mint egykoron ő. 

A Ripostnak pedig most felidézte azt az időszakot, amire ő sem szívesen emlékszik már. Mint mondja, az elvonási tünetei miatt epilepsziás rohamokat kapott, s az is előfordult, hogy a székről leesve rángatózott habzó szájjal.

„Tíz-tizenöt sikertelen próbálkozásom volt. A társam, Miki hiába vitt el addiktológushoz, maximum fél óráig volt hatása, utána ittam tovább. Sokáig nem vettem komolyan. Az utolsó három évem rendkívül kritikus volt, a szervezetem egyre inkább nem bírta. Akkoriban a fiammal laktam, mindig volt velem valaki.” 

Szerencsére akkor sem voltam egyedül, amikor az elvonási tüneteim miatt epilepsziás rohamokat kaptam. Egyszer csak leestem a székről, rángatóztam, habzott a szám. Legalábbis ahogy ezt utólag mesélték nekem, mert semmire nem emlékszem. Mindkét alkalommal a mentők egyenesen a  zárt osztályra vittek.

Ám ez még nem minden! A zenész egyik legsúlyosabb incidense az volt, mikor egy igazoltatás alkalmával szállították kórházba. Mégsem ez volt az a pont, amikor úgy döntött, végleg felhagy az ivászattal.

„Életem legmegalázóbb pillanata is az alkoholizmushoz köthető.” 

Egy cigi erejéig akartam elhagyni a szobát, amikor két megtermett ápoló mellettem termett, megragadtak, és leszíjaztak az ágyhoz. Több órán át feküdtem ott mozdulatlanul. 

„De még ez sem segített, mert miután kiengedtek, mentem a boltba vodkáért. Mindenkinek csak azt tudom javasolni, kérjen segítséget, másképp nem lehet rászokni a józanságra. Én sem vagyok büszke életem ezen részére, de próbálok mindent rosszat a pozitív irányba elvinni. Ennek tudatában szeretném a tapasztalataimat átadni másoknak” – mondta a lapnak.





 





Ezeket olvastad már?
„Amikor nem tudod, melyik fotót válaszd” – Fürdőruhában fotózták Jason Statham csaját

„Amikor nem tudod, melyik fotót válaszd” – Fürdőruhában fotózták Jason Statham csaját

„Nem bírtam ki, hogy ne sírjak...” – Döntött a Házasság első látásra párja

„Nem bírtam ki, hogy ne sírjak...” – Döntött a Házasság első látásra párja

Ungár Anikó: Ez az örök fiatalság titka

Ungár Anikó: Ez az örök fiatalság titka

Hoppá! Lékai-Kiss Ramóna elszólta magát a Hazatalálsz befejező epizódjáról?

Hoppá! Lékai-Kiss Ramóna elszólta magát a Hazatalálsz befejező epizódjáról?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás