RETRO RÁDIÓ

Mi lesz a sorsa Tahi Tóth László hagyatékának?





Tahi Tóth László és Kárászy Szilvia nagyon szerették egymást, de nem született gyermekük. Az özvegy nem írt végrendeletet, így, hogy mi lesz a sorsa a színészlegenda hagyatékának, tárgyaláson dől majd el.



Megosztás
Szerző: Barby
Létrehozva: 2023.03.31.
Tahi Tóth László örökség hagyaték

Tahi Tóth László özvegye szeretett volna még életében megnyugtató módon gondoskodni férje vagyont érő hagyatékáról. De nem maradt rá ideje, elragadta a halál. A kérdés már csak az, mi lesz a színészlegenda és felesége hagyatékával, amiben ingatlanok, antik berendezési tárgyak, versenyzongora, festmények és felbecsülhetetlen értékű relikviák is vannak.

Utolsó kívánsága szerint férje mellé temették Kárászy Szilviát Fotó: Nagy Zoltán / Bors

Végső búcsú

Hétfőn férje mellé helyezték örök nyugalomba a zongoraművésznőt. A színészóriás és felesége, Kárászy Szilvia szerelme legendás volt színházi berkekben. Rengeteget beszélgettek, még Tahi Tóth László utolsó napjaiban is egymás kezét fogva sugdolóztak. Az özvegy fájdalma örök szerelme elvesztése után csillapíthatatlan volt, sokáig ezért nem is tudott férje százmilliós hagyatékával foglalkozni. 

– Laci nem szeretett a halálról, az elmúlásról beszélni, de azt tudom, hogy engem a jövőben biztonságban akart tudni, minden szempontból – mesélte pár hónappal a legendás színász halála után az özvegy.

Az biztos, hogy bármennyire szeretett volna gondoskodni férje hagyatékáról, a fájdalma legyőzte. S mire lelkileg rendbe jött és nekikezdett volna az értékes örökség rendezésének, megbetegedett és napra pontosan a színész halálának ötödik évfordulóján elhunyt, nem írt végrendeletet.


Hagyatéki tárgyaláson dől el Tahi Tóth László százmilliós hagyatékának sorsa

Az egyik családtag a Ripostnak elárulta, a hagyatéki eljárás után tud majd hivatalosat mondani. A legendás színésznek hat testvére volt, egyikük fiatalon elhunyt. Kárászy Szilviának pedig négy unokatestvére a hivatalos örököse.

– Itt nem csak ingatlanokról, az antik bútorokról van szó – mondta a lapnak a családtag. – Laci édesapja híres festő volt, maradtak képei a lakásban, de számtalan, felbecsülhetetlen értékű relikvia is van, meg Laci díjai. De Szilvivel mindketten szenvedélyes műkincsgyűjtők voltak, azt képtelenség most megmondani, hogy otthonukban, meg a garázsban és pincében milyen értékek vannak. Az biztos, hogy több dolgot szeretett volna Szilvi felajánlani a Bajor Gizi Múzeumnak, meg a Laci által alapított Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klubnak is és abban is biztos vagyok, hogy jótékony célra is lesz felajánlás. Meg Szilvi szeretett volna egy kiállítást rendezni férje tárgyaiból, köztük a saját festményeiből, Laci tisztelőinek. De biztosat majd csak a hagyatéki eljárás lezártával tudok mondani.


 





 





Ezeket olvastad már?
Most kaptuk a tragikus hírt: koncert közben, a közönség előtt halt meg az énekesnő

Most kaptuk a tragikus hírt: koncert közben, a közönség előtt halt meg az énekesnő

Dalra fakadt Dwayne Johnson, új oldaláról mutatkozott be a Szikla

Dalra fakadt Dwayne Johnson, új oldaláról mutatkozott be a Szikla

Palácsik-Ráthonyi Timi szexi fotója jókívánság-cunamit indított

Palácsik-Ráthonyi Timi szexi fotója jókívánság-cunamit indított

Lajos herceg születésnapján szülei kaptak komoly ajándékot

Lajos herceg születésnapján szülei kaptak komoly ajándékot

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás