Bajban van Harry herceg, a rendőrség nyomozni kezdhet utána

Több szakértő is megszólalt a herceg ügyében. Ellentétes találgatások folynak Harry amerikai vízuma kapcsán.Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2023.03.22.
Harry herceg kábítószer Egyesült Államok

Felforrósodott Harry herceg lába alatt a talaj, még az is lehet, hogy életrajzi könyve miatt elveszítheti az Egyesült Államokban kiadott vízum jogát. A hatalmas botrányt kirobbantó Tartalék című könyvében ugyanis a herceg beismerte, hogy a múltban fogyasztott kokaint, gombát és más drogokat

Harry herceg / Fotó: Samir Hussein / Getty Images

„A kábítószer-használat beismerése általában elfogadhatatlansági ok. Ez azt jelenti, hogy Harry herceg vízumát meg kellett volna tagadni vagy vissza kellene vonni” – nyilatkozta Neama Rahmani volt szövetségi ügyész. Rahmani, a West Coast Trial Lawyers elnöke azt is hozzátette, hogy nem lehet kivételezni a királyi család tagjával sem, de még akkor sem, ha rekreációs céllal használta. 

Ezzel szemben egy szintén a témában jártas szakember egészen más véleményen volt. 

„Bármilyen kábítószerrel vagy alkohollal kapcsolatos büntetőjogi vád vagy olyan igazságügyi hatósági megállapítás hiányában, amely szerint Harry herceg megrögzött drogfogyasztó, ami nyilvánvalóan nem igaz, nem látok semmilyen problémát az emlékirataiban szereplő, a drogokkal való szabadidős kísérletezéssel kapcsolatos közlésekkel kapcsolatban” – mondta a Page Sixnek a New Jersey-i székhelyű, magas rangú ügyvéd.

Leonard azt is kifejtette, hogy

a nem amerikai állampolgárságú drogfogyasztóknak okot kellene adniuk a bevándorlási hivataloknak arra, hogy vizsgálatot indítsanak az illető státusza ügyében, például bűncselekményt kellene elkövetniük.

A herceg március elején Máté Gábor traumaszakértővel folytatott online interjúja során elmondta, hogy a hallucinogén drogokat életének „alapvető” részének tekinti. A magyar szakembernek azt is megvallotta Harry, hogy számára a drogfogyasztás egyfajta relaxációt, megkönnyebbülést, vigaszt, könnyedséget hozott, ezért is kezdte el rekreációs céllal használni. 

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás