Galambos Lajos gyógyíthatatlan beteg





Végre kiderült, hogy az előzetes várakozásokkal ellentétben miért nem vonult be szerda hajnalban a börtönbe Galambos Lajos. A zenész egészségügyi okokra hivatkozva kért és kapott halasztást. A diagnózisa megdöbbentő: a betegségéből nincs kiút.



Megosztás
Szerző: Zs.
Létrehozva: 2023.02.17.
Módosítva: 2023.02.17.
Galambos Lajos Bevonulás diagnózis

Galambos Lajos épp autóban ült, amikor telefonon utolérte a Bors. Szabadon mozog, egy igazolással a zsebében oda megy, ahova csak akar. A hírekkel ellentétben nem menekül, nincs is hova mennie. 

Lajcsi megint bajban van, most már az élete a tét – Fotó: Máté Krisztián

Az országban mindenki ismeri a nevét és az arcát is, számára nem létezik ebben az országban olyan zug, ahova el tudna rejtőzni. A szökésre oka sincs. A másodfokú bíróság jogerősen 3 év hat hónapnyi börtönbüntetésre ítélte. Ez nem olyan mértékű büntetés, amiért megérné elszökni az országból, hátra hagyni a kemény munkával megszerzett hírnevet, a családot, a barátokat, a szülőhazát, mindent... Ha Galambos jól viseli majd magát a büntetése alatt, ráadásul csak körülbelül 11 hónapot kell a rácsok mögött töltenie, ez egy újabb érv amellett, hogy nincs értelme elfutni a sorsa elől. 

Galambos Lajos
Lajcsi és az ügyvédje korábban a bíróságon – Fotó: Knap Zoltán

A zenész mégsem vonult be az előre meghirdetett időpontban, hiába várta a sajtó több képviselője szerda hajnalban a kecskeméti börtön kapujában. Hogy pontosan miért maradt távol, az csak egy nappal később, csütörtök este derült ki: halasztási kérelmet adtak be az ügyvédjével, egészségügyi okokra hivatkozva. 

Gyógyíthatatlan beteg vagyok

– mondta Galambos Lajos halkan a telefonba. 

„Ezért kaptam halasztást. Sajnos a szerdai napon még meg volt kötve a kezem, vagy be volt kötve a szám, ha úgy tetszik, arra kértek, hogy ne nyilatkozzak a történtekről. Nem tehettem mást, hallgattam. Hallgattam és végignéztem, ahogy mindenki úgy keres engem, mintha épp szökésben lennék.”

A börtön is jobb, mint ez a végleges a diagnózis 

Galambos Lajos már hónapok óta nem érezte jól magát, végül nemrégiben egy olyan orvoshoz ment, aki megtalálta a problémát. A bajt, ami a zenész egész elkövetkezendő életére hatással lesz. 

Orvosszakértő vizsgált meg, tőle hallottam a megsemmisítő diagnózist. Hogy pontosan mi a betegségem, azt nem szeretném elmondani.

„Annyit közölhetek ezzel kapcsolatban, hogy mindent befolyásol a hátralévő életemben. És még mielőtt bárki elkezdené, hogy persze, így akar meglógni a börtön elől, közlöm, hogy sokkal szívesebben bevonultam volna, mint azzal szembesüljek, hogy gyógyíthatatlan beteg vagyok. A büntetés ideje körülbelül egy év. A betegségem pedig addig szól, amíg utolsót nem lélegzem. És, hogy őszinte legyek, nagyon szeretnék még sokáig levegőhöz jutni.”

Galambos Lajos
Galambos Lajos a végsőkig küzdött az igazáért – Fotó: Markovics Gábor

A zenész bár halasztást kapott a börtönbüntetése megkezdésére, ez nem jelenti azt, hogy elévülne a dolog. A Bors legfrissebb információi szerint Galambosnak hiába van saját orvosszakértői véleménye, a Törvényszék egy másik szakértőt rendel ki, aki szintén megvizsgálja. 

Nem akarja megúszni  

A zenész ügyvédje szerint sem megúszásról van itt szó, hiszen a büntetés nem évül el. A jogász arról beszélt, hogy azért fontos tisztázni Galambos egészségi állapotát, mert ha a börtönben nem tudják megfelelően ellátni, akkor bizony joga van más alternatívát keresni. Ha pedig időközben fejlődik annyit az orvostudomány vagy annyit javul a börtönfelszereltség, hogy gond nélkül el tudják látni, akkor leülheti a büntetését ott is, és természetesen Lajcsi bevonul.

Galambos Lajos 2016. 01. 24-én szabadult az előzetesből – Fotó: Markovics Gábor

Ha a bíróság által kirendelt igazságügyi szakértő is megállapítja, hogy közvetlen életveszélyt okozó betegségben szenved Ügyfelem, és a BV Országos Paramcsnokságának Egészségügyi Szolgálatánbak vezetője nyilatkozata alapján hozza meg a bíróság a döntését a szabadságvesztés végrehajtása ügyében. Halasztás esetén időszakonként felül kell vizsgálni az esetlegesen elrendelt halasztást, és amennyiben az orvostudomány fejlődése, a BV Intézetek feltételeiben olyan változás következne be, hogy az elítélt életét, egészségi állapotának további romlásának elmaradását a végrehajtás során is biztosítani tudják, akkor elrendelik a szabadságvesztés végrehajtását

– nyilatkozta dr. Csontos Zsolt, a zenész jogi képviselője. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Sylvester Stallone szívmelengető fotóval köszöntötte filmbeli feleségét

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Több száz oldalas menetrend készült Károly király temetésére

Tüneményes családi fotóval köszöntötte Békefi Vikit férje, Feng Ya Ou

Tüneményes családi fotóval köszöntötte Békefi Vikit férje, Feng Ya Ou

„Csaknem 30 voltam, amikor rászoktam...” – Nocsak, mi derült ki a TV2 sztárjáról

„Csaknem 30 voltam, amikor rászoktam...” – Nocsak, mi derült ki a TV2 sztárjáról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás