„Vágytam volna a gonosz boszorka szerepére” – Halász Judit szívesen játszott volna negatív karaktereket





Szakmáról és betegségéről is beszélt Halász Judit Kadarkai Endre műsorában. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, énekesnő elismerte, vágyott volna negatív karakterek eljátszására is.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.01.06.
Halász Judit YouTube

Kendőzetlen őszinteséggel vallott Halász Judit Kadarkai Endre műsorában. Az elismert színművésznő immár 57 éve szerződött a Vígszínházhoz, azóta hűséges is hozzá. Sorra halmozta a szakmai sikereket, kissé azonban sajnálja, hogy egy karakterbe skatulyázták be.

Halász Judit és Kovács Patrícia Kadarkai Endre műsorában
Halász Judit és Kovács Patrícia Kadarkai Endre műsorában Fotó: YouTube

Mókás, aranyos, helyes csitri számba soroltak. Ezt kellett teljesítenem, amit néhány év múlva nagyon meguntam, és szerettem volna ezen változtatni. Valójában nagyon szerettem volna játszani olyan nagyon egyszerű, proletár sorból származó szereplőket, akiket sosem játszhattam. Talán a külsőmnek volt köszönhető, nem tudom. Mindannyian tudjuk, hogy a gonosz boszorka szerepe sokkal jobb, mint a tündéré. Mert ott van karakter, azt jól el lehet játszani, meg lehet mutatni. Sokszor azok a szerepek is sokkal jobbak, amelyek az alsó osztályokból jönnek, mert ott markáns jellemek vannak megírva

– ennek ellenére nem változtatott, mert sikereket ért el így. A műsorban azt is felelevenítette, hogy Várkonyi Zoltán színházigazgató mit mondott neki, mikor odakerült:

„Nehogy azt hidd magadról, hogy te vagy a femme fatal.” Azt mondta, csak vígjátékokat fogok játszani. És évekig így is volt.

Beszélgetőtársa, Kovács Patrícia felvetette, hogy mostanában elkerülik a filmszerepek a 80 éves színművészt:

Megváltozott a világ és én is”  – ismerte el Halász Judit. – Az én korosztályomra már nem nagyon írnak szerepeket. Persze a világban körülnézve rengeteg korombeli színésznő játszik nagyon jó szerepeket. Minket ez valahogy elkerült.

Halász Judit a karrierjében töretlen sikernek örvendett, ám egészsége válságba került. Rákbetegsége a 2000-es évek elején derült ki, szerencsére azóta felgyógyult a gyilkos kórból. Az ez idő alatt szerzet tapasztalatait, érzéseit a munkájában is fel tudta használni.

Sok félelemtől, gátlástól megszabadul az ember ezután. Szabadabbá válik, miután sikerült ezen átlépni. Szerencsés voltam, mert olyan orvosokhoz kerültem, akiknek hittem. Amikor megtudták az emberek, hogy milyen betegségem van, rengeteg levelet kaptam és hálás vagyok. Ezeket odaadtam az orvosnak, aki engem kezelt, hogy próbáljuk ki az ott ajánlott módszereket is

 – kezelőorvosa nyitott volt az alternatívákra, ám ezekre nem volt szükség, mert az első kezelés sikeres volt.





 





Ezeket olvastad már?
Marics Peti és Binhky reagált a megcsalási botrányra

Marics Peti és Binhky reagált a megcsalási botrányra

„Ha komolyan gondolta, ez tragédia” – Csonka András szemtanúja volt a Szabadság hídon történt öngyilkossági kísérletnek

„Ha komolyan gondolta, ez tragédia” – Csonka András szemtanúja volt a Szabadság hídon történt öngyilkossági kísérletnek

Kit érdekel a májusi eső, ha falatnyi bikiniben mászkál előtte Elizabeth Hurley?!

Kit érdekel a májusi eső, ha falatnyi bikiniben mászkál előtte Elizabeth Hurley?!

Ki lesz a következő nemzet színésze? Már hallani az első neveket, akik esélyesek

Ki lesz a következő nemzet színésze? Már hallani az első neveket, akik esélyesek

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás