RETRO RÁDIÓ

Súlyos milliókat kaszálhat Szilágyi István romos házának új tulajdonosa





Elkelt Szilágyi István romos otthona. Az az ingatlan, ahol fia 2020. május 3-án meggyilkolta a legendás színészt. Mégis van, aki jól jár vele, az új tulajdonos mindenképpen, ugyanis a leütési ár kétszeresét is érheti a lepusztult ház.



Megosztás
Szerző: SM
Létrehozva: 2023.01.23.
Módosítva: 2023.01.23.
Szilágyi István árverés örökség

Néhány napja, egy alig félórás árverésen kelt el Lópici Gáspár egykori otthona, melyben Szilágyi István élete végéig lakott. Nem titok, hogy az ingatlanon 30 milliós hiteltartozás volt, így várható volt, hogy a színész özvegyének halála után a bank árverésre bocsájtja. Egyetlen örököse van a házaspárnak, fiuk, aki épp életfogytiglani szabadságvesztését tölti édesapja meggyilkolásáért, így esélye sem volt az óriási tartozást rendeznie.

Fotó: Bánkúti Sándor

Ahogy a Bors megírta, az árverésen jutányos áron, mintegy 36 milliós leütési áron kelt el a rákosligeti telek és az ezen álló ház. Az új tulajdonos mindenképpen jól jár, hiszen felhúzhat egy három- vagy akár négylakásos társasházat, de építhet irodákat, vendéglátóegységet, kiskereskedelemmel foglalkozó üzletet, vagy akár egészségügyi vagy oktatási célú ingatlant is a nagyjából 800 és 1000 négyzetméter nagyságú telekre. Ha csak azt vesszük, hogy egy hasonló adottságú telket most 79 millió forintért kínálnak a környéken, a vevő már azzal is jól járt, ha csak továbbértékesíti a szerzeményét, hiszen már azzal is kétszer annyit keresett, mint amennyiért megvásárolta. Ha pedig egy társasházat emel a telekre, akár 80-90 millió forintot is elkérhet majd a lakások darabjáért.

Szilágyi István háza
A színészt 2020. május 3-án saját házában gyilkolta meg fia – Fotó: Ripost

De még egy „nyertese” van az ügynek, Szilágyi István fia, Sz. Péter. Ugyanis a Ripost szerint a gyilkos fiút illeti a bankhitel és az eladási ár közötti különbözet, ami még úgy is szép summa, hogy a házon volt még némi közüzemi tartozásból fakadó követelés is. Ez az összeg akár 4-5 millió forint is lehet, ami feltehetően Péter börtönszámlájára kerülhet – már ha a kapcsolattartója hozzájut az összeghez, és át is utalja a bv-nek. Az örökösnek persze meg van kötve a keze, vagyis csak meghatározott célokra használhatja fel a pénzét a börtönben: szükségleti cikkeket vásárolhat, telefonálhat belőle. 





 





Ezeket olvastad már?
Felbontotta jegyességét a magyar álompár

Felbontotta jegyességét a magyar álompár

Nem akar még férjhez menni Sydney van den Bosch

Nem akar még férjhez menni Sydney van den Bosch

6 éves lett a Buckingham-palota kis grimaszkirálya: elragadó fotón a szülinapos Lajos herceg

6 éves lett a Buckingham-palota kis grimaszkirálya: elragadó fotón a szülinapos Lajos herceg

„Nagyon szerettem és sokat gondolok rá” – sírva vallott gyászáról a TV2 sztárja

„Nagyon szerettem és sokat gondolok rá” – sírva vallott gyászáról a TV2 sztárja

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás