Máthé Erzsi: Szeretnék újra színpadon lenni





Máthé Erzsi a Borsnak nyilatkozott arról, hogy mi hiányzik neki a legjobban a színházi életből. Elmesélte, hogy habár 95 éves elmúlt, mai napig szeretne fellépni a színpadra.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.01.06.
Kossuth-díj színésznő

Máthé Erzsi, a Nemzet Színésze teljes izolációban éli életét és sokszor hallani arról, hogy aggódnak érte pályatársai, barátai. Évek óta visszavonult a nyilvánosságtól, és otthonában tölti mindennapjait, ahol egy ápoló vigyáz rá, hiszen nehezen mozog, egészsége megkopott, évek óta segítségre szorul.  Legutóbb, amikor lapunk felkereste, elmondta; nehéz megszokni számára az életkort, de kiderült, más is hiányzik neki, mint fiatalsága.

Fotó:Bors

Szeretnék újra színpadon lenni. Hiányzik a rivaldafény. A nézők, a kollégák, de úgy teljességében a közeg – kezdte a Borsnak Máthé Erzsi. – Annyira szívesen beszélnék a munkáról is, de sajnos én már nem tehetem meg, hogy fellépjek a színpadra. Most már csak az emlékeim maradtak meg nekem ebből az időszakból, ami életem végéig egy kitüntetett helyen fog létezni mind az agyamban, mind a szívemben. Külön boldogsággal tölt el az, amikor nálam vannak a barátaim, felhívnak telefonon. Ettől úgy érzem, hogy nem teljesen vagyok elzárva az élettől. Már csak úgy lenne jobb, ha ezt nem feltétlen az otthonomban kellene csinálnom. Szeretném újra eljátszani a szerepeimet, és habár tudom, hogy erre valószínűleg nem lesz lehetőségem, hiányzik, hogy beszélhessek a színpadi élményeimről, de sajnos ez már nem jöhet létretette hozzá a Kossuth-díjas művész.

Kiscica tartja benne a lelket

Korábban a színésznő úgy nyilatkozott, hogy a szomszéd kismacskája az, akit szeretgetni szokott otthon. – 24 órás felügyelet alatt vagyok. Jár át hozzám egy-két barátom, megkapom a szükséges orvosságokat. Ezen felül még egy kismacska tartja bennem a lelket. Mondjuk be kell vallanom, hogy nem az enyém. A szomszéd kiscicáját szoktam szeretgetni. Annyira kis aranyos – nyilatkozta korábban Máthé Erzsi.

 





 





Ezeket olvastad már?
Gyászol Kerényi Miklós Máté

Gyászol Kerényi Miklós Máté

Házasság első látásra: Petra máig odáig van Andris nászajándékáért

Házasság első látásra: Petra máig odáig van Andris nászajándékáért

„Női szemmel is nagyon bomba” – Radics Gigi fekete melltartóban pózolt

„Női szemmel is nagyon bomba” – Radics Gigi fekete melltartóban pózolt

Ez volt a legnehezebb – Ördög Nóra még sosem látott ilyet

Ez volt a legnehezebb – Ördög Nóra még sosem látott ilyet

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás