Bodrogi Gyula: A vadász nem élvezetből öl

Egy vadállat lélegzetelállító látvány a vadonban, a belváros közepén azonban félelmet kelt és nagy bajt tud okozni. Sokan felháborodtak azon, hogy az állatot kilőtték, pedig nem volt más választásuk.



Megosztás
Szerző: Zs.
Létrehozva: 2023.01.05.
Módosítva: 2023.01.11.
Bodrogi Gyula vaddisznó veszély Margit-sziget

Január 4-én 15 óra után több bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy a Margitszigeten egy szabadon kószáló, nagy testű vaddisznót láttak – írta az észlelés utáni percekben a rendőrség a hivatalos honlapján, az egyenruhások pedig percek alatt ki is értek a helyszínre. Miután egy ekkora vadállat komoly veszélyt jelent az emberekre, a hatóság lezárta az egész szigetet. Az állatot egy arra sétáló le is videózta: 

A nagy erőkkel kivonuló vadászok hosszas keresés után este hét óra tájban három lövéssel kilőtték az állatot, melynek teteme elmerült a Dunában. 

A hír hallatán egy emberként hördült fel az internet népe, és egyből két táborra is szakadt. Az egyik csoport nyomdafestéket nem tűrő stílusban küldte melegebb éghajlatra a vadászokat, szerintük lett volna sokkal humánusabb megoldás is, nem értik, hogy miért nem altatólövedéket kapott...

A másik tábor azzal érvelt, hogy veszélyes volt az állat közelsége, gyerekekre, háziállatokra támadhatott volna, autókat rongálhatott volna meg, sajnos szükségszerű volt elpusztítani. 

Vaddisznó
Tiszteletet parancsoló megjelenése van egy vaddisznónak Fotó: Pilisi Parkerdő 

Lapunk megkereste Bodrogi Gyulát, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, aki gyermekkora óta szenvedélyes vadász, és akinek van elképzelése arról, mi történhetett. 

Bodrogi Gyula 81 éves.
Bodrogi Gyula gyermekkora óta vadászik, tiszteli és szereti a természetet Fotó: Gy. Balázs Béla

Normális esetben egy vadonélő állat nem megy lakott területre, kerüli a zajt és az emberek közelségét. Kivéve persze ha éhes és táplálékot keres, de ezt ebben az esetben kizárhatjuk, hiszen annyira enyhe az idő, hogy bárhol táplálékhoz jut a természetes élőhelyén is. A meglátásom szerint ezt a vaddisznót megzavarhatták, meghajszolhatták és/vagy vadászatban megsérülhetett. Szinte biztos vagyok benne, hogy ez volt az oka annak, hogy a természetes ösztöneivel szemben viselkedett

– mondta Bodrogi Gyula, aki így folytatta: 

Biztos vagyok benne, hogy felkészültek a vadászok arra is, hogy altatólövedéket kap, de amikor meg kellett hozni a végső döntést,  körülményeket megvizsgálva a lehető legnagyobb biztonságra törekedtek. A vadász nem élvezetből öl. 

A 88 éves művészt természetesen arról is megkérdeztük, hogy hogy szolgál az egészsége, hogy telnek 2023 elő napjai. Bodrogi Gyula pedig nevetve így válaszolt: 

Elég jól vagyok. Ha még kimegyek a Margitszigetre, engem nem kell kilőni! 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás